Societat 20/02/2016

Ocupen l'edifici La Rimaia de la ronda de Sant Pau

L'ocupació s'ha fet durant la manifestació d'homenatge a l'activista mort la setmana passada, Pablo Molano

Núria Martínez
1 min
Ocupen l'edifici La Rimaia de la ronda Sant Pau

BarcelonaL'edifici del Raval conegut com La Rimaia torna a estar ocupat. Durant la manifestació en homenatge a l'activista mort la setmana passada, Pablo Molano, un grup de persones ha decidit tornar a ocupar l'immoble situat al número 12 de la ronda de Sant Pau. "L'ocupació no estava prevista. La manifestació s'estava dirigint al Parc de les Tres Xemeneies quan, de sobte, s'ha pensat que tornar a entrar a La Rimaia era una bona manera d'homenatjar el Pablo", apunta un dels directors de 'Ciutat morta', Xapo Ortega, que era a la marxa.

Ocupació simbòlica

De moment, però, es tracta d'una ocupació simbòlica i ara els ocupants hauran de decidir si volen tornar a fer-hi vida. "El Pablo era una persona molt espontània i aquesta ocupació va en la línia de com era el seu caràcter", apunta Ortega.

Actualment hi ha més de 150 persones davant de l'edifici, on hi ha penjat un cartell que proclama 'Seguim sembrant poder popular'.

La Rimaia és un edifici buit des que es va construir i ja havia estat ocupat cinc vegades anteriorment. L'última vegada que va ser desallotjat va ser l'abril del 2015.

stats