Societat 06/11/2017

Deixen lliure el detingut per la mort d'una nena de 10 mesos a Torroella perquè l'autòpsia descarta l'agressió sexual

De moment es desconeix el motiu de la defunció, que podria ser per causes naturals

Pau Esparch
2 min
Una mossa d'esquadra entrant a la finca on vivia el sospitós de matar el nadó de 10 mesos

Torroella de MontgríEls Mossos d'Esquadra han deixat lliure el detingut per la mort d'una nena de 10 mesos a Torroella de Montgrí perquè l'autòpsia ha descartat l'agressió sexual. De moment es desconeix el motiu de la defunció del nadó, segons l'autòpsia, que apunta que podria ser per causes naturals. Per això, els agents han deixat sense efecte la detenció d'un home de 26 anys, que vivia al mateix pis amb la nena morta, la seva mare i la seva germana, a part d'una altra persona adulta (que no era al domicili en el moment dels fets). Fonts judicials han explicat que la policia ha rebut l'informe de l'autòpsia aquest dilluns i com que l'anàlisi dels forenses ha conclòs que no hi ha signes d'agressió sexual en la defunció del nadó, aquesta tarda els Mossos han decidit deixar en llibertat el detingut perquè no se li pot atribuir cap delicte. Els agents investigaven l'home per un delicte d'assassinat i un altre d'agressió sexual.

Fonts policials han apuntat que els pròxims dies es faran noves proves al cadàver de la menor per aclarir les causes exactes de la mort. Una de les hipòtesis és que la nena de 10 mesos hagués tingut una mort natural provocada per una infecció. Una altra és que el nadó hagués ingerit, de manera accidental, una substància. Tot i això, l'autòpsia ha descartat que la nena fos víctima d'una agressió sexual perquè no presenta cap ferida interna i les lesions a les zones íntimes són superficials. També s'ha explorat la germana del nadó, d'uns 2 anys, a qui tampoc s'han trobat lesions o indicis d'abús sexual. Les alertes d'agressió sexual s'havien disparat el passat dissabte a quarts de vuit del vespre, quan la mare de la nena va portar-la al CAP en veure que no respirava.

Segons fonts pròximes a la investigació, dissabte a la tarda el detingut i la mare de la nena de 10 mesos eren dins del domicili amb la nena i la seva germana de 2 anys. La mare va anar a la cuina i l'home s'hauria quedat sol amb les dues menors. Al cap d'una estona, la mare va anar a la seva habitació i va veure la petita bocaterrosa sense respirar. Aleshores van cridar un pastor de l'església evangèlica a la qual pertanyen perquè els ajudés. Com que el nadó no es movia, van portar la nena al CAP del municipi, on el sospitós no les va acompanyar. Allà els metges van intentar reanimar-la, tot i que no ho van aconseguir. Una vegada van certificar que la nena era morta, els metges van adonar-se d'unes lesions en els seus òrgans genitals (tenia un esquinçament vaginal i de l'anus), compatibles amb les d'una violació. Llavors el CAP va alertar els Mossos dels fets, que van detenir l'home de 26 anys.

En paral·lel, aquest dilluns l'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha anunciat que es personarà com a acusació en el procés judicial per investigar la mort de la nena. Des del consistori també han volgut expressar la seva "consternació" pels fets i mostrar el seu condol.

stats