Societat 06/02/2012

Alguaire acumula 90.000 passatgers en els dos primers anys en marxa

L'objectiu del Govern és atraure els usuaris que esquien al Pirineu Lleidatà i Andorra que són majoritaris en la temporada d'hivern

Acn
1 min

LleidaFins a 90.000 passatgers han passat per l'aeroport de Lleida-Alguaire des que es va inaugurar, ara fa dos anys. L'any 2010 es va registrar més de 57.000 usuaris mentre que el 2011 no va arribar als 24.000, per l'anulació dels vols regulars a París, Milà i Frankfurt. Tot i això, el balanç del director general de Transports i Mobilitat, Ricard Font, és "positiu".

El primer dia els vols regulars van traslladar 400 viatgers des de Lleida fins a París o Palma de Mallorca, mentre que aquest diumenge ho han fet 1.765 amb origen o destinació Palma o el Regne Unit, aquests últims gràcies a l'acord amb el turoperador britànic Thomas Cook.

Font s'ha compromès a trobar també noves oportunitats a l'estiu. Gràcies a l'acord de la Generalitat amb Thomas Cook, l'aeroport de Lleida-Alguaire, que aquest diumenge ha fet dos anys, ha registrat aquest hivern jornades rècord de passatgers, la majoria dels quals anaven a esquiar a Andorra.

L'objectiu del Govern és ara atraure aquests esquiadors a les pistes del Pirineu lleidatà i buscar més turoperadors. "Hem demostrat que amb Lleida-Alguaire som molt competitius" ja que la recollida d'equipatges per exemple es redueix a la meitat en comparació amb Tolosa, ha explicat Font.

Un altre dels objectius, tot i que en reconeix la dificultat, és cercar la manera de potenciar Lleida, segons Font, com a atractiu turístic també a l'estiu.

stats