Societat 24/08/2011

Alliberen a Barcelona una menor romanesa a qui obligaven a prostituir-se

La policia ha identificat i detingut els proxenetes i ha imputat tres persones més per un presumpte delicte de corrupció de menors i mercadeig humà

Agències
1 min

BarcelonaUna operació conjunta de la Guàrdia Urbana de Barcelona i la policia nacional ha acabat amb la detenció de dues persones i la imputació de tres més per presumpta explotació sexual d'una menor d'edat en situació de desemparament. La jove va ser captada al seu país d'origen i traslladada a Itàlia, on possiblement ja l'havien obligat obligat a exercir la prostitució. Després de ser acollida en un centre de menors italià, va ser induïda per la seva cosina a abandonar-lo i la van traslladadar a Barcelona per tornar a ser explotada sexualment.

La menor, de 17 anys i de nacionalitat romanesa, va acudir voluntàriament a les dependències de la Guàrdia Urbana de Barcelona i va manifestar que l'obligaven a exercir la prostitució al carrer.

A través de l'Oficina de Cooperació Internacional, els cossos de defensa del menor estatals van constatar que hi havia una ordre de protecció sobre la jove interposada per les autoritats italianes, com a persona desapareguda d'una institució de protecció de menors.

Les investigacions han permès identificar els proxenetes, una parella romanoalbanesa, i detenir-los. També s'han imputat tres persones més presumptament implicades en l'explotació sexual de la menor. Aquestes tres persones no eren en territori nacional i, per tant, estan pendents de detenció.

La jove la van posar sota la tutela de la DGAIA de la Generalitat de Catalunya. Als dos detinguts se'ls imputen els presumptes delictes de mercadeig humà, en relació amb la prostitució, i corrupció de menors.

stats