Societat 16/10/2014

Un regidor de Madrid acomiada una funcionària per ser mare i Ana Botella l'obliga a readmetre-la

Ángel Donesteve va dir en el ple del districte d'Hortaleza que aquesta professional "prefereix conciliar amb la família, però jo necessito el màxim rendiment i el màxim nombre d'hores de treball que es puguin prestar"

Europa Press
2 min

MadridL'alcaldessa de Madrid, Ana Botella, ha ordenat "la reincorporació automàtica" de la funcionària destituïda pel regidor del districte d'Hortaleza, Ángel Donesteve, per ser mare, segons han informat fonts municipals a Europa Press.

També li ha ordenat que en la comissió de Família, Serveis Socials i Participació Ciutadana d'aquest dimarts el regidor prengui la paraula i "demani perdó a les persones a què hagi ofès" amb les seves declaracions uns dies enrere.

En el ple del districte el regidor va afirmar que aquesta professional "prefereix conciliar" però que ell necessita "el màxim rendiment i el màxim nombre d'hores de treball que es puguin prestar", segons publica 'El País'.

Visiblement molesta i molt contundent, Botella ha afirmat en la roda de premsa posterior a la junta de govern que aquesta tarda parlarà amb Donesteve. "No només no comparteixo aquestes declaracions sinó que em semblen terribles, ofensives", ha assenyalat.

La primera edil ha recordat que ella va començar a treballar als 22 anys i després va tenir els seus fills, compatibilitzant la vida laboral amb la familiar en una època que ha descrit com "més difícil que ara". "Ara, gràcies a Déu, hi ha molts homes que participen en les tasques d'educació i a la casa però en aquella època era més complicat", ha manifestat, cosa que ha provocat els somriures dels periodistes, que ho han interpretat com un missatge cap al seu marit, l'expresident de govern José María Aznar.

"Sé molt bé el que és conciliar", ha asseverat després de fer una defensa ferma de les dones treballadores, que "moltes vegades [tenen] un major rendiment que l'home que no compagina".

Botella ha afegit que sembla que Donesteve ha demanat perdó. "Només faltaria", ha afegit, però creu que això no és suficient. Ha afirmat en fins a dues ocasions que aquesta tarda parlarà personalment amb ell perquè li expliqui el que ha passat. "Sento una total repulsa i m'ofenen com a alcaldessa i com a dona, més com a dona", ha reiterat.

stats