Societat 30/11/2021

Andorra decreta l'ús generalitzat de la mascareta en exteriors urbans

També s’administrarà una tercera dosi de la vacuna a totes les persones que faci més de sis mesos que hagin rebut la segona punxada

ARA
2 min
Una mascareta al terra enmig del carrer, a Itàlia, durant la pandèmia per la covid-19

Andorra ha anunciat aquest dimarts l'obligatorietat d'utilitzar mascareta de manera general als exteriors de les zones urbanes. La mesura entrarà en vigor a partir d'aquesta mitjanit i tindrà una vigència de quinze dies. Segons ha explicat el cap del govern andorrà, Xavier Espot, després de la sessió extraordinària del consell de ministres, ha “constatat la preocupació per aquest repunt dels contagis, malgrat l’alt índex de vacunació que té el país”.

L'executiu ha pres aquesta decisió, segons explica Espot, amb l’objectiu “d’encarar la temporada d’hivern, que a ningú se li escapa que és especialment important per a l’economia del país”. El dirigent ha demanat “molta prudència” a la ciutadania i “seguir estrictament totes les mesures per evitar els contagis i complir la quarantena en els casos que pertoquin”.

El ministre de Salut del país, Joan Martínez Benazet, ha anunciat que s’administrarà una tercera dosi de la vacuna a totes les persones que faci més de sis mesos que hagin rebut la segona dosi de la punxada. Se’ls citarà directament. Una altra restricció és la limitació de les trobades a un màxim de sis persones a interior i deu a l’exterior. Es recomana relacionar-se amb els grups bombolla i fer ús dels tests d’antígens, que durant les festes es tornaran a repartir gratuïtament entre la població. També es prescriu el teletreball sempre que es pugui aplicar.

Pel que fa a bars i restaurants, serà obligatori l'ús del certificat covid per poder accedir-hi, amb un màxim de sis comensals tant en interiors com en exteriors. En cas de celebracions s'amplia a un aforament màxim de 30 persones en interiors i 50 en exteriors. A les pistes d'esquí també serà necessari presentar el certificat covid.

L’oci nocturn torna a tancar, tot i que s'espera que pugui reobrir durant les festes si s'ha aconseguit revertir la corba de contagis. Mentrestant, podran tornar a acollir-se a les ajudes decretades anteriorment sobre lloguers i reduccions de jornada.

stats