Elton John, un dels primers passatgers de l'aeroport d'Andorra-La Seu d'Urgell

El dia de la inauguració dels vols comercials, el primer avió ha arribat de Madrid amb 17 passatgers i ha sortit cap a Mallorca amb 28. El cantant britànic ha arribat amb un jet privat

El cantant britànic Elton John ha aterrat aquest dissabte amb un avió privat a l'aeroport d' Andorra-La Seu d'Urgell, a Montferrer i Castellbó (Alt Urgell), quan faltaven cinc minuts per les dues al migdia, en el primer dia que la infraestructura acollia vols comercials. Elton John ofereix a les set d'aquest vespre un concert al poliesportiu d'Andorra. Abans d'ell, a les 12.30h ha arribat un altre avió privat que traslladava els músics que l'acompanyaran en l'actuació i els seus instruments. El més matiner però, ha estat el primer vol comercial, que ha aterrat procedent de Madrid a les 11.20h amb 17 passatges. Aquest mateix avió s'ha enlairat a les 12.40 cap a Palma, amb 28 viatgers.

L'aeroport Andorra-La Seu d'Urgell combina la seva activitat regular com a aeroport comercial, amb altres com vols comercials puntuals, aviació general i aviació executiva. Dels viatgers que han marxat cap a Palma de Mallorca, la Pepita Colell ha explicat que l'aeroport de la Seu és perfecte per ella perquè està més a prop que el de Barcelona i té un bon aparcament. El Julià Tintoré espera que l'aeroport tingui futur perquè és molt còmode i pròxim. El Javier Bustillo, director comercial de Swiftair, per la seva banda, ha explicat que el vol ha anat molt bé i ha lloat la infraestructura. Faltaria, però, ha dit, un sistema millor per poder aterrar a la Seu en cas que la visibilitat no sigui bona. L'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, s'ha mostrat satisfet per l'inici dels vols comercials a l'aeroport i ha dit que "avui és la demostració que l'aeroport de la Seu pot funcionar".

Gairebé 10.000 vols des de la seva reobertura, fa cinc anys

El 4 de juny de 2010, la Generalitat de Catalunya va reobrir la infraestructura com a aeròdrom privat després de renovar les instal·lacions i la pista. Aquesta instal·lació, que havia estat en mans privades, havia tancat les seves portes el 1984. Actualment, i amb prop de 10.000 operacions realitzades, l'aeroport té cinc hangars construïts i disposa d'un servei de restauració i un altre de combustible per a les aeronaus. El mes de gener de 2015, l'aeroport va iniciar la seva etapa com a aeroport comercial, un cop completat el procés per a convertir la instal·lació, fins llavors aeròdrom privat, en aeroport públic i comercial.

Acord de gestió de l'aeroport entre Catalunya i Andorra

La Generalitat de Catalunya i el Govern d'Andorra van signar al gener un conveni de cinc anys de vigència en què s'estableix una col·laboració en la gestió i la promoció de l'aeroport, així com en la cerca d'operadors. La gestió i explotació de l'aeroport continua a càrrec de la Generalitat, a través d'Aeroports de Catalunya.

Més continguts de