Societat 09/08/2011

Empresonen a una veïna d'Anglesola per una piscina il·legal

La dona ha entrat a la presó per no acatar la sentència d'un jutjat de Lleida, que l'obligava a pagar una multa i a enderrocar la piscina

Redacció/agències
2 min

BarcelonaUna veïna d'Anglesola (l'Urgell) condemnada per l'Audiència de Lleida a un any i nou mesos de presó per haver construït una piscina en un terreny no urbanitzable ha ingressat aquest dilluns a la presó de Ponent. La dona no ha pagat la multa que li va imposar el Tribunal ni ha enderrocat la construcció, tal com havia dictat el jutge, cosa que li hauria permès evitar la presó ja que no té antecedents penals. L'acusada sosté que va construir la piscina en un terreny adjacent a la seva casa rural perquè tenia el consentiment verbal del regidor d'Urbanisme de la població. En canvi, el consistori ha defensat que la piscina era il·legal perquè no tenia els permisos i ocupava uns terrenys destinats a la construcció d'una rotonda.

L'Audiència de Lleida va condemnar el juliol de l'any passat Núria R. S. a un any i nou mesos de presó i al pagament d'una multa de 2.600 euros per haver construït la piscina en un terreny no urbanitzable on s'havia de fer una rotonda, i per haver desobeït l'ajuntament, que li va ordenar paralitzar les obres. El Tribunal va ratificar així la condemna inicial dictada pel jutjat penal número 1 de Lleida. En concret, l'Audiència la va condemnar a nou mesos de presó per un delicte de desobediència greu i a un any per un altre contra l'ordenació del territori.

Els fets es remunten a l'any 2006, quan l'acusada, que és propietària d'una casa rural d'aquesta localitat de l'Urgell, va construir la piscina sense llicència, però amb el consentiment verbal del regidor d'Urbanisme, segons va defensar al judici. Segons el consistori, però, en aquells terrenys s'hi havia de construir una rotonda de grans dimensions per enllaçar el carrer de l'Estació amb una carretera. La dona va ser condemnada a pagar una multa, a enderrocar la piscina, a pagar les despeses del judici i a una pena d'un any i nou mesos de presó. Tot i això, no va complir la sentència en al·legar que no tenia prou diners, i va presentar un recurs d'apel·lació que finalment va ser desestimat.

Per altra banda, el grup municipal Independents per Anglesola - Progrés Municipal (IPA-PM), a l'oposició, ha lamentat els fets en un comunicat: "En qualsevol ajuntament del nostre país, aquesta situació no s'hauria donat i el problema s'hauria solucionat amistosament, i amb satisfacció per a tothom", assegura la formació. A més, denuncien una "manca de voluntat política" del consistori per trobar una solució al problema que permetés la legalització de la piscina, la qual cosa ha provocat una situació "absurda, injusta i exagerada".

IPA-PM demana a l'Ajuntament d'Anglesola "que esgoti totes les vies possibles per deslliurar de la presó" la veïna. Es dóna el cas que un jutge de Cervera va dictar a l'abril una ordre d'allunyament de l'alcaldessa d'Anglesola per presumptes amenaces per part de la veïna.

stats