Societat 19/12/2018

Els animalistes denunciaran a la Fiscalia la mort a trets d'un gos per part d'un agent de la Guàrdia Urbana

300 persones es manifesten a la plaça Sant Jaume per denunciar l'actuació policial, que Colau defensa

Ara / Agències
2 min
Animalistes demanen investigar la mort d'un gos a trets per un agent de la Urbana

BarcelonaEl PACMA i altres entitats animalistes, als quals s'ha sumat la CUP de Barcelona, han demanat aquest dimecres la investigació de la mort d'una gossa pels trets d'un agent de la Guàrdia Urbana, i l'ONG animalista Nova Eucària (NEC) ha anunciat que denunciarà a la Fiscalia la mort a trets de la gossa Sota per part d'un agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona en un incident de dilluns passat. L'entitat ha fet un recull de proves i testimonis i ara volen que la Fiscalia ho investigui i acabi obrint un procés judicial.

Segons el relat policial, una patrulla va veure el gos deslligat i va instar l'amo, un noi sense sostre, perquè el lligués. En el marc de l'actuació el gos va mossegar un agent en un braç i aquest li va disparar. NEC denuncia que la policia no compleix ni obliga a complir les disposicions de la llei de protecció animal de Catalunya, "fet que es tradueix en l'omissió del deure i la desprotecció dels animals i dels ciutadans que denuncien els casos de maltractament".

L'entitat també ha exigit a l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i al cap de la Guàrdia Urbana que obrin una investigació "real i no fraudulenta, objectiva i no corporativa" sobre l'incident. Tot i això, l'alcaldessa ha defensat l'actuació policial. En un fil a Twitter, ha dit que l'agent va matar el gos "en defensa pròpia i tement per la seva integritat física". També ha indicat que l'agent "està de baixa i recuperant-se de diverses ferides". Tot i això, ha explicat que hi ha una investigació oberta i que quan conclogui es revisaran "els protocols d'intervenció amb animals per buscar marge de millora". "Lamento molt la mort del gos Sota i entenc l'onada de solidaritat. Demano prudència abans de fer judicis i confiança en la investigació que hem obert", ha dit.

L'onada de solidaritat ha tingut el punt àlgid aquest dimecres a la tarda, quan unes 300 persones s'han manifestat a la plaça de Sant Jaume per mostrar el seu rebuig a l'actuació de la Guàrdia Urbana.

La Guàrdia Urbana ha explicat a Twitter que l'amo del gos va ser detingut per haver agredit amb un monopatí els agents després del que havia passat. La versió de la Urbana és que l'agent es va defensar de l'atac de la gossa, que l'hauria ferit al braç, mentre que a les xarxes corre una versió, no validada per testimonis presencials, diferent.

stats