Societat 18/04/2014

18 anys de titelles del Tibidabo

La compànyia Herta Frankel aconsegueix mantenir viu el llegat de la coneguda titellaire a través del seu espai permanent al parc d'atraccions, el Marionetàrium

Ara
1 min

BarcelonaDins del Parc d'Atraccions del Tibidabo s'amaga una de les companyies de titelles que hi ha a Barcelona. És la que porta el nom de Herta Frankel, una coneguda titellaire que els anys 60 es va convertir en icona de la memòria popular amb els seus espais infantils a la televisió de l'època i personatges com la gosseta Marilin.

Ja fa divuit anys que la companyia es va establir de manera permanent al Tibidabo, en el si d'un espai permanent anomenat Marionetàrium, on ha fet prop de 20.000 representacions per gairebé dos milions d'espectadors. També ha desenvolupat un taller de construcció i restauració de titelles i una escola basada en la pràctica a sobre de l'escenari.

Al capdavant de la companyia hi ha Fernando Gómez i Pilar Gálvez, que van treballar amb Frankel durant deu anys i que van ser els hereus de la col·lecció de més de 500 peces, entre titelles i decorats, que l'artista havia reunit durant quaranta anys de trajectòria.

Per mitjà de visites guiades, tallers de construcció de titelles, demostracions i actuacions en molts països, el Fernando i la Pilar han aconseguit mantenir viu l'univers de personatges d'Herta Frankel i la fantasia que envolta l'ofici tradicional del titellaire.

stats