Societat 11/02/2016

Aparcar a Barcelona, una missió gairebé impossible

Un estudi constata que Barcelona és la segona ciutat de l'Estat on costa més aparcar, i zones com Gràcia, Sants i l'Eixample tenen un 90% d'ocupació de cotxes permanent 

Ara
1 min

BarcelonaLa ciutat de Barcelona torna a ser una de les ciutats més difícils per aparcar. Segons un estudi, la capital catalana és el segon municipi en què resulta més complicat trobar un aparcament al carrer de l'estat espanyol, només superada per Madrid.

Concretament, les zones de la ciutat on és més difícil estacionar són la Sagrada Família, Gràcia, Sants i l'Eixample, que tenen un 90% d'ocupació permanent durant alguns moments del dia.

L'estudi elabora un rànquing de les deu ciutats espanyoles on l'estacionament és més complicat. A la llista també apareixen les ciutats de València, que es troba en tercer lloc, Alacant, en novena posició, i Palma de Mallorca, la desena, que és a més la que tanca la classificació. Al rànquing també apareixen (en aquest ordre) Cadis, Saragossa, Sevilla, Bilbao i Màlaga.

En general, a les ciutats de la llista els dies i horaris en què hi ha més problemes per aparcar són de dilluns a divendres entre les 9 i les 11, sobretot en zones empresarials i al centre de les ciutats, i a les tardes entre les 17 i les 21 hores.

L'estudi ha estat elaborat per Wazypark, una aplicació que es basa a recompensar econòmicament per avisar quan es deixa lliure un aparcament, que podrà ser ocupat per un altre usuari de l'aplicació. El sistema es fonamenta en la idea del 'crowdparking', és a dir, la cooperació de les persones que comparteixen amb la resta informació sobre aparcaments lliures on es pot estacionar el vehicle a la via pública.

stats