Societat 23/07/2021

Els Campus de Periodisme de l'ARA: "El millor que m'ha passat"

La cita juvenil estival de l’ARA i Fundesplai s'acabarà al setembre amb el Campus de Periodisme i Humor

1 min
Antoni Bassas amb algunes alumnes del campus del diari Ara

“Sou el millor que m’ha passat”. Així s’acomiadava dels seus amics l’Amèlia, una de les participants dels Campus de Periodisme de l’ARA i Fundesplai que han tingut lloc al llarg d’aquest estiu. Aprendre, descobrir i estimar són els verbs que defineixen l’essència d’aquesta iniciativa lúdica i educativa que combina tallers de periodisme i colònies d’estiu. 

Per quart any consecutiu, les portes de l’alberg Centre Esplai, al Prat de Llobregat, s’han obert per rebre el centenar d’adolescents que, per grups temàtics i en setmanes diferents, s’han trobat per descobrir els secrets del periodisme. Antoni Bassas, Lídia Heredia, Xavi Coral, Marta Bosch, Toni Padilla i Xavier Bertral són alguns dels professionals que han passat pels Campus i han transmès als nois i noies, de primera mà, les eines de l’ofici. 

Aquest any, com a novetat, s’ha estrenat també el primer Campus de Cuina i Alimentació, amb la periodista gastronòmica Trinitat Gilbert i cuiners de renom com Carles Gaig i Gesamí Caramés i l’instagramer Rafuel. 

Les portes dels Campus de l’ARA i Fundesplai seguiran obertes fins al setembre, quan tindrà lloc el Campus de Periodisme i Humor, amb tallers impartits per Mònica Planas, Juanjo Sáez i Manel Fondevila, i durant el qual els participants tindran l’oportunitat d’aprendre, explorar i fer amics. Les places encara estan obertes.

stats