Societat 29/10/2019

L’ARA organitza un debat sobre com contribuirà Catalunya a un món més sostenible

L'acte abordarà alguns dels 900 compromisos del Govern per complir l'Agenda 2030 de l'ONU

Ara
1 min
Imatge d'arxiu d'un dels debats organitzats per l'ARA.

BarcelonaQuè pot fer el nostre país per contribuir a un món més just i solidari? Quins són els reptes globals i locals més urgents? L'ARA organitza aquest dijous (Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, 16 hores) el debat Agenda 2030: com contribuirà Catalunya a un món més sostenible?, amb el patrocini del departament d'Acció Exterior i en el qual es donarà resposta a algunes d'aquestes preguntes.

L'acte el moderarà Sònia Sánchez, periodista de l'ARA experta en medi ambient i política internacional, i com a ponents hi participaran Alfred Bosch, conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat de Catalunya; Eduard Vallory, president del Centre Unesco de Catalunya i director d'Escola Nova 21; Pastora Martínez, responsable del grup de treball sobre l'Agenda 2030 del Consell Interuniversitari de Catalunya, i Eva Jané, directora de Salut, ODS i membre del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible de Catalunya (CADS).

Pobresa, igualtat, educació, canvi climàtic… En aquest debat es parlarà de l'Agenda 2030 creada per l'ONU i dels més de 900 compromisos del govern de la Generalitat mitjançant l'elaboració del pla nacional per complir amb el nou full de ruta global. "Som nosaltres, els pobles, els que emprenem una transició global cap al 2030 on han de fer camí plegats els governs, els Parlaments, [...] la societat civil, les empreses i el sector privat, la comunitat científica i acadèmica i el conjunt de la població", reivindiquen des de l'ONU.

Les entrades estan esgotades, però els lectors podran recuperar el vídeo de l'acte a l'Ara.cat.

stats