SOCIETAT
Societat 05/01/2011

El jutge arxiva la causa contra els ocupants de Banesto

El jutjat número 22 de Barcelona ha arxivat la causa contra els ocupants de l'antiga seu del Banc Banesto de la plaça de Catalunya, que el dia de la vaga general del 29 de setembre es va convertir en un focus d'incidents

Laia Espín
1 min

BARCELONAEls motius de l'arxiu, segons fonts judicials, estan justificats per la manca d'acusació de la Fiscalia i d'imputació de delictes per part dels Mossos d'Esquadra dels detinguts.

Segons les mateixes fonts, el titular del jutjat argumenta el sobreseïment de la causa per inexistència de noves dades processals, ja que ni el ministeri fiscal ni l'acusació particular han plantejat cap sol·licitud i que l'atestat policial dels Mossos d'Esquadra no imputa cap fet delictiu als ocupants de l'immoble.

Aquesta decisió del jutge ja és definitiva, perquè cap de les parts ha recorregut la decisió que el jutge va comunicar-los el 5 de novembre.

El mateix jutge que ara ha arxivat la causa va ser el que va descartar la petició dels Mossos d'Esquadra per poder desallotjar l'antiga seu de Banesto tres dies abans de la vaga general, per evitar incidents el 29-S.

Precisament, aquest edifici va haver de ser finalment desallotjat la tarda de la vaga, després que la policia comprovés que s'havia convertit en centre d'operacions i refugi dels causants dels incidents, cosa que va permetre als agents accedir a l'immoble sense ordre judicial, perquè a l'interior es van cometre delictes flagrants.

El jutge va arxivar en primera instància la causa oberta després del desallotjament, si bé a l'octubre va rectificar i la va reobrir, perquè la fiscalia, l'acusació particular i els Mossos ampliessin la informació disponible.

No obstant això, el cas ha quedat ara definitivament arxivat, ja que ni la fiscalia ni l'acusació particular no han acusat i els Mossos no han imputat cap delicte als 19 joves identificats que van ser desallotjats, i que no han tornat a l'edifici.

stats