Societat 29/07/2013

El govern assegura que els nous equips ignífugs dels auxiliars forestals estaran a punt dimecres

La Direcció General de Prevenció i Extinció d'Incendis admet el retard, però assegura que no hi ha hagut cap risc i que l'afectació ha estat mínima

Europa Press
1 min
Diferents dotacions dels Bombers han treballat en l'extinció de l'incendi declarat aquest divendres a la tarda

BarcelonaLa Direcció General de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvament de la Generalitat assegura que els 205 auxiliars forestals (AOF) que no estan operatius per actuar en la primera línia de foc, perquè no disposen d'equip de protecció individual adequat, tindran els nous equips dimecres, 31 de juliol. El director general, Ramón Parés, ha explicat aquest dilluns que els auxiliars han tingut equips ignífugs antics des del dia 3 de juliol, quan van començar la campanya, i que en cap moment "hi ha hagut cap problema de seguretat".

Equips cars i difícils d'aconseguir

Parés ha admès que hi ha hagut un "retard" en la renovació d'aquestes granotes ignífugues de protecció perquè són cares i difícils d'aconseguir, ja que cap empresa les té en 'stock' i perquè l'empresa que les fabrica és a l'Índia. "Reconeixem que hi ha hagut un retard, però sense cap risc per a les persones", ha resumit el director general i ha destacat que els equips ignífugs antics van resistir a l'incendi de l'Empordà i han estat usats aquests dies sense cap incident.

Afectació "insignificant"

Els 205 auxiliars no poden acudir a primera línia de foc des del 26 de juliol, tal com es va pactar amb la Inspecció de Treball després d'una denúncia dels sindicats el 9 de juliol. Parés ha assegurat que l'absència d'aquest personal ha tingut una afectació "insignificant" en la campanya forestal, ja que compten amb un equip de més de 5.000 persones per combatre els incendis i considerant que els incendis més greus no han arribat fins fa pocs dies.

stats