Societat 09/02/2013

L'Audiència de Barcelona rebutja la suspensió del judici a Enric Duran, el 'Robin Hood dels bancs'

Es va quedar 492.000 euros en crèdits concedits per uns 40 bancs, i els va donar a moviments socials i a una entitat que va editar dos diaris criticant el sistema financer

Ara
1 min
Duran, assegut a la banqueta en el seu primer judici. / ACN

BarcelonaL'Audiència de Barcelona va rebutjar aquest divendres la suspensió del judici a Enric Duran, l'anomenat 'Robin Hood dels bancs', segons ha anunciat ell mateix a través d'internet. En un comunicat, explica que va demanar la suspensió per diferències amb el seu advocat, que el va informar de les dates del judici, entre dimarts i dijous de la setmana vinent, amb només tres setmanes d'antelació, tot i saber-les des del 15 d'octubre.

Enric Duran es va fer famós el setembre del 2009 quan va anunciar que s'havia quedat 492.000 euros d'una quarentena d'entitats financeres mitjançant diversos productes com crèdits, targetes bancàries i préstecs exprés. Amb aquesta acció deia que volia demostrar la "cobdícia i les contradiccions" de les entitats financeres. Segons la seva versió, va donar tots els diners a diversos moviments socials i a una entitat que va editar dos diaris on es criticava el sistema financer global.

El desembre del 2011, en el seu primer judici per aquests fets, el jutjat de primera instància número 7 de Vilanova la Geltrú va condemnar Enric Duran a pagar 24.629,89 euros al BBVA després d'extreure els diners i no retornar-los. Aquest import era la suma dels diners que va treure i dels interessos de demora fins a l'abril del 2009, d'un 24% anual.

stats