Societat 08/01/2020

L’Escola Balandrau celebra que no es tanqui la línia de P3 però vol garanties de continuïtat

Pares i alumnes han traslladat les activitats lectives davant la seu de la Generalitat

Maria Garcia
2 min

GironaL’Escola Balandrau de Girona continuarà, almenys, un any més. Així ho va comunicar el departament d’Ensenyament a la direcció del centre després que els informessin que volien tancar l’única línia de P3 el curs vinent. “Per tant, l’escola continuarà amb vida”, ha celebrat Xevi Millón, el president de l’Associació de Famílies d’Alumnes (AFA). Tot i això, pares i alumnes han mantingut la mobilització que tenien prevista aquest matí i han traslladat l’activitat lectiva davant la seu de la Generalitat a Girona, que, durant unes hores, s’ha convertit en un pati d’escola.

“Volem que la conselleria ens escolti i es comprometi a no tancar cap línia ni l’any vinent ni el següent”, ha reivindicat Millón, que considera que el departament no hauria “d’improvisar”. “Ensenyament no pot anar trampejant i decidint d’un any per l’altre que tancarà línies. Hauria de fer un estudi, valorar-ho amb temps i escoltar les diferents parts implicades”, ha defensat.

Per això, la comunitat de l’escola reclama que es garanteixi el seu futur i adverteix que estarà amatent a les decisions que prengui la conselleria i que podrien implicar el tancament d’una línia a les escoles Montfalgars i Marta Mata, tal com els va informar fa unes setmanes. Fonts d’Ensenyament afirmen que “ho estan estudiant” i que “no hi ha cap decisió presa”.

En el cas de la Balandrau i segons l'AFA, la conselleria va al·legar dos motius per tancar l'única línia de P3: la baixada de la natalitat i el fet que l’escola estigui en barracons. “Mai ens hem queixat per estar en barracons ni mai hem dit que era un impediment”, ha deixat clar Millón, que també ha recordat que tenen un estudi demogràfic que determina que el barri de Domeny, on està situat el centre, “és una de les zones de Girona amb més previsió de creixement”.

A més, el president de l'AFA ha recordat que cada any hi ha llista d’espera d’alumnes que volen estudiar en aquesta escola i que no tindria sentit tancar-la. “És un centre que treballa a partir dels interessos dels alumnes, que intenta respectar l’evolució i el creixement de cada infant de manera individualitzada, i és l’única escola pública que té una aula Montessori”, ha subratllat Xevi Millón.

El 20 de desembre Ensenyament va comunicar a la direcció de l'escola que preveia tancar la línia de P3 el cus vinent. Des de llavors, per impedir-ho, les famílies s'han mobilitzat amb diverses protestes i campanyes per les xarxes, i més de 4.000 persones van firmar un manifest de suport a la continuïtat del centre.

stats