Societat 31/01/2012

Barcelona buida 1.700 nínxols en tres anys per impagament del lloguer

Els desnonaments de les tombes de concessió llarga, considerades de propietat, estan aturats des del 2007 tot i que un 10% de famílies no paguen la quota

Albert Balanzà
1 min
AVISOS DE DESNONAMENTS SENSE EXECUCIÓ QUE ES DEIXEN VEURE ALS CEMENTIRIS
 Onze advertiments en una paret de 420 nínxols a la plaça de la Caritat del cementiri de Montjuïc no és una gran xifra però dóna un exemple de l'última operació de pressió amb desnonaments que es va fer als cementiris de Barcelona ara fa tres anys. També hi ha panteons indultats a la via Sant Jaume. Però ara l'acció se centra en l'impagament de lloguers.

BarcelonaUn total de 1.700 nínxols s'han buidat en els darrers tres anys als cementiris de Barcelona i les restes que hi havia han anat a parar a l'ossari, d'on ja no es poden recuperar. I aquestes operacions es fan per impagament de les quotes de lloguer, després d'un llarg procés d'avisos al final del qual, si no hi ha resposta de la família afectada, s'actua d'ofici.

En canvi, no passa el mateix amb els anomenats nínxols de propietat, els que estan sotmesos a concessions llargues, d'entre 15 i 99 anys, però que també requereixen el pagament d'una quota. En aquest cas, els desnonaments estan aturats de 2007, ja que l'increment de les incineracions fa que no calgui buidar tantes tombes.

Podeu llegir la informació completa a l'ARA PREMIUM.

I a més: 'La rehabilitació de panteons i la despesa en marbre acusen la crisi'

stats