Conflicte laboral
Societat 09/08/2011

Acomiaden una quarta part dels conductors del bus turístic de Barcelona per una vaga

Barcelona City Tours considera que la manera com van fer l'aturada no va ser l'adequada i els va obrir expedients sancionadors

Acn
2 min
Un autobús de Barcelona City Tour

L'Hospitalet de LlobregatBarcelona City Tour ha acomiadat una quarta part de la vuitantena dels seus treballadors. Així, uns 20 conductors de busos turístics han rebut entre aquest dilluns i dimarts la carta d'acomiadament, després que la direcció els expedientés durant la primera de les aturades parcials que el comitè d'empresa havia convocat per a aquest agost i que dijous passat va fer indefinides. Aquest dilluns va tenir lloc la quarta aturada. L'empresa la va considerar il·lícita i ja ha sancionat uns altres 23 treballadors per secundar-la. També ha enviat SMS advertint que no se sumin a la cinquena aturada, demà.

"Estic a l'atur des d'ahir, amb una nena i amb una nena o un nen que ve en camí", explicava Jaume Salom, de 36 anys, que és un dels acomiadats. Tots ells han estat víctimes d'un conflicte laboral que va començar el primer d'aquest mes d'agost, àlgid per al turisme a Barcelona, i que s'ha anat endurint. El primer dilluns d'aquest mes van començar unes aturades parcials cada dilluns, dimecres i divendres entre les nou del matí, hora d'inici del servei, i el migdia. Dijous els empleats van acordar ampliar les aturades una hora cada un d'aquests tres dies i interrompre el servei les 24 hores de dissabte. A més, van fer indefinides unes aturades que, en principi, s'havien de limitar a l'agost.

Abans, la direcció havia sancionat una vintena dels conductors que van secundar la primera aturada. Considera que van cometre "una falta molt greu" en tornar a la cotxera, a l'Hospitalet, per fer allà la vaga. Segons l'empresa, s'haurien d'haver quedat allà on eren, custodiant els vehicles, quan l'aturada va començar, a les nou. A principis d'aquesta setmana aquests conductors han estat acomiadats.

D'altra banda, l'empresa també ha sancionat a inicis d'aquesta setmana almenys 23 treballadors més, segons el comitè d'empresa, d'entre aquells que es van sumar a la quarta aturada, aquest dilluns. La direcció considera que, havent-hi una nova convocatòria de vaga ampliada, les aturades d'aquest dilluns i d'aquest dimecres no tenen cobertura i per tant són il·lícites.

Així ho ha comunica en un SMS que està enviant als empleats, en el qual s'afirma que dimecres "tots els treballadors s'han de presentar al seu lloc de treball si no volen incórrer en causa d'acomiadament". I així ho afirma en els nous expedients que ha obert, també per una falta molt greu. Els afectats temen que acabin sent acomiadats, com ha passat amb els seus companys.

stats