Societat 10/09/2018

Com moure's per Barcelona durant la Diada

La circulació per entrar i sortir de la ciutat per la B-23 estarà prohibida a partir de mitjanit

Ara
4 min
Fotografia d'arxiu de la Diagonal a la sortida de Barcelona

BarcelonaLa manifestació de la Diada afectarà la mobilitat de Barcelona i a partir de mitjanit els vehicles no podran entrar ni sortir pel tronc central de l'avinguda Diagonal, corresponent a la B-23. L'intendent de la Guàrdia Urbana, Carles Reyner, ha explicat aquest dilluns que la circulació de vehicles per la calçada central de l'avinguda Diagonal, a l'altura del Palau Reial de Pedralbes, estarà prohibida a partir de mitjanit per les feines de muntatge de l'escenari que prepara l'ANC. "Els vehicles que entrin seran desviats pels laterals o per la ronda de Dalt, i els que surtin hauran de fer-ho abans, a l'avinguda Sarrià o Pedralbes", ha especificat. Fins a dos quarts de nou, moment en què es preveu que s'acabarà l'acte i la circulació anirà tornant a la normalitat, Reyner assegura que, conjuntament amb els Mossos d'Esquadra, es faran tots els talls que calgui.

Així, l'entrada lateral de la Diagonal es mantindrà oberta fins a primera hora del matí i no tornarà a reobrir-se fins dimarts a les onze de la nit. La resta de l'avinguda i els carrers transversals també quedaran tallats a mesura que comencin a concentrar-s'hi els participants. També estarà prohibit als sis quilòmetres de l'avinguda l'estacionament de vehicles, incloses motos i bicicletes, a les calçades, "perquè la gent pugui ocupar l'espai sense problemes de seguretat". Un total de 16 estacions del Bicing, la majoria situades a la mateixa Diagonal, quedaran sense servei durant la Diada.

La Guàrdia Urbana demana als ciutadans que planifiquin amb temps els desplaçaments i que els facin preferiblement al llarg del matí "per evitar possibles entrebancs". A més, recomana fer-ho a peu o agafar transport públic soterrat, és a dir, metro o ferrocarrils, i desaconsella el vehicle privat. En cas d'haver d'agafar el cotxe, proposa utilitzar la ronda del Mig, la ronda Litoral (B10) i la de Dalt (B20). L'espai aeri també es restringirà de cara a la Diada, segons ha informat l'òrgan gestor de la navegació aèria del ministeri de Foment, Enaire, a través del seu compte de Twitter.

Reforç al metro

El transport públic també tindrà afectacions. Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) informa que hi haurà 35 línies d'autobusos, incloses les del bus turístic, que s'alteraran parcialment. La ronda de Sant Pere quedarà parcialment tallada al trànsit durant les ofrenes florals al monument de Rafael Casanova, cosa que afectarà la circulació dels autobusos D50, H16, 19, 39, 47, 55 i 62, que s'hauran de desviar del seu recorregut habitual entre les sis del matí i les dues del migdia. A la tarda (de 15.00 a 21.00 h), tots els autobusos que circulen per l'avinguda Diagonal, des de Palau Reial fins a la plaça de les Glòries, es desviaran o circularan amb limitacions, segons ha informat TMB.

Sumant-se a les recomanacions de la Guàrdia Urbana, TMB insta els ciutadans a agafar el metro, que entre les 14 i les 20.30 h reforçarà el servei a les línies 1, 2, 3, 4 i 5, com si fos un dia feiner, així com les línies 9 i 10 Nord i Sud, que oferiran freqüències d'entre sis i set minuts i mig. Tot i això, atès que s'espera una gran afluència de passatge que afectarà principalment les estacions de Palau Reial (L3), Maria Cristina (L3), Diagonal (L3/L5), Verdaguer (L4/L5) i Monumental (L2), TMB recomana baixar en estacions pròximes i acostar-se a la Diagonal caminant.

Les línies metropolitanes de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) també oferiran un servei especial. La línia Barcelona-Vallès incrementarà en 453 trens els combois que circulen en un dia festiu habitual a partir de les onze del matí. A més, els trens de la línia L6-Sarrià passaran a fer servei de S5-Sant Cugat entre les tres de la tarda i les onze de la nit, per ampliar l’oferta de trens al Vallès. La línia Llobregat-Anoia seguirà un horari de dia feiner, cosa que implica la circulació de 170 combois més dels que circulen en un festiu habitual. Així mateix, es doblarà la capacitat dels trens que circulen entre la capital, Manresa i Igualada.

Pel que fa al tramvia, es posaran en circulació trens dobles entre les onze del matí i dos quarts d'onze de la nit. El servei s'aturarà mentre es faci la manifestació. D'altra banda, la línia T4 del Trambesòs disposarà d’unitats dobles des de les deu del matí fins a les deu de la nit.

Estacionaments habilitats

Amb motiu de la concentració, l'ANC preveu l'entrada d'uns 2.000 autocars que aniran arribant de fora de la ciutat de manera esglaonada majoritàriament a partir del matí i primera hora de la tarda. Per facilitar-los l'arribada s'han seleccionat trams de carrers de l'Eixample en què els autocars autoritzats podran aparcar al carril dret de circulació (carril bus o carril senyalitzat d'estacionament prohibit) durant tota la jornada. L'intendent de la Guàrdia Urbana ha apuntat que els autocars hauran d'estacionar deixant lliures en tot moment els passos de vianants, les parades de bus i els accessos als guals. D'aquesta manera, els vehicles quedaran estacionats al mateix lloc, des de la seva arribada fins a la sortida, una vegada finalitzada la manifestació.

A més dels autobusos, es preveu l'arribada d'uns 300 tractors que aparcaran a la part alta de la Diagonal en grups de tres, per deixar espai a la resta de vehicles, i també faran cap a la capital un grup d'unes 1.500 motos "per la independència" que hauran d'estacionar al voltant de l'Estació del Nord.

stats