Societat 01/03/2021

Barcelona promociona el comerç de proximitat amb una bossa feta a la Xina

ERC anuncia que demanarà explicacions al govern de Colau sobre la tria del material

1 min
La bossa de promoció del comerç local

S'hi veu una persona comprant en una botiga i s'hi pot llegir: "Compra a prop i compraràs sostenible". És la bossa que l'Ajuntament de Barcelona està distribuint en el marc d'una campanya per promocionar el comerç de proximitat. I la cosa no tindria més importància si a l'etiqueta de la bossa no s'hi pogués llegir que està feta a la Xina. Així ho ha denunciat el conseller del grup municipal d'ERC a Gràcia, Miquel Colomé, que ja ha avançat que demanarà explicacions al govern municipal per l'elecció d'aquestes bosses.

Colomé informa, a més, que algunes de les bosses, com les que s'han distribuït a la zona de Sants, estan fetes a l'Índia, i ha difós a través de les xarxes socials les fotografies que ho demostren. "És un insult a tots els tallers, fabricants i comerços de tèxtil que cada dia lluiten per sobreviure", ha denunciat.

Per la seva banda, el govern municipal defensa que la producció i l'estampació de les bosses es va encarregar a empreses de Barcelona, Badalona i Sant Joan Despí i que van ser aquestes empreses les que van encarregar la fabricació als seus proveïdors, "entre ells algunes empreses d'inserció laboral". "El consistori sempre prioritza la producció de proximitat", defensen, alhora que afegeixen que, de cara a pròximes campanyes, "es continuarà treballant per garantir que l'origen del material que es fa servir sigui de proximitat".

stats