Societat 11/06/2018

Barcelona tindrà pantalla gegant per veure els partit de 'la roja' al Mundial

La plataforma Barcelona con la Selección aconsegueix que s'habiliti el Camp de l'Àliga

M.o.
2 min
Aficionats d'Espanya el 2010

BarcelonaEl govern d'Ada Colau s'havia compromès a col·laborar per trobar un lloc tancat on poder veure, en pantalla gegant, els partits de la selecció espanyola de futbol al Mundial en el cas que arribés a la semifinal i la final. Però, finalment, la ciutat disposarà d'un espai a l'aire lliure per poder veure més partits de 'la roja'. Serà, com ha anunciat amb entusiasme la plataforma Barcelona con la Selección, el Camp de l'Àliga, unes instal·lacions municipals situades a la plaça Alfonso Comín, on es projectarà ja el partit d'aquest divendres i després els de quarts, semifinals i final –en el cas que l'equip espanyol hi arribi–. La plataforma organitzadora assegura que els ha sigut molt difícil aconseguir l'autorització municipal per fer possibles els visionats col·lectius, tot i que no tindran cap cost per a les arques municipals, perquè es fa gràcies a l'esponsorització de La Liga i Valdebebas. "Ningú podrà negar que el camí ha sigut infinitament més difícil que el d'altres actes on no apareix la marca Espanya, però finalment s'ha aconseguit que es pugui animar la selecció espanyola des del primer partit del Mundial a Barcelona", celebra la plataforma, que ha difós un vídeo esperonant tothom a anar al Camp de l'Àliga.

Fonts municipals, en canvi, defensen que s'han obert al diàleg des del primer moment i que el consistori es va avenir a col·laborar per trobar una ubicació. La del Camp de l'Àliga s'ha considerat la més idònia tenint en compte criteris d'aforament, seguretat i convivència. L'equip de Colau també va acceptar la petició de fer de seguida algun partit més enllà de les fases eliminatòries, que serà el d'aquest divendres. Des de l'Ajuntament confirmen, d'altra banda, que la instal·lació no tindrà cap cost per a la ciutat.

El primer partit de 'la roja' comença a les vuit del vespre, però els organitzadors animen a arribar al Camp de l'Àliga cap a les sis de la tarda. Hi haurà l'actuació del grup musical Los Sembraos i l'accés serà gratuït.

Barcelona con la Selección ja va avisar en el seu moment que l'acord assolit amb l'Ajuntament per buscar un lloc on veure la final i la semifinal del Mundial els semblava insuficient. El consistori va descartar que les pantalles s'ubiquessin al carrer, com el 2010, per evitar "els aldarulls, la violència i algun ferit" que hi va haver a l'avinguda de Maria Cristina aquell any. De fet, la comissionada d'esport, Marta Carranza, va argumentar que arran d'aquells incidents l'Ajuntament no va autoritzar cap més pantalla al carrer per seguir la selecció espanyola el 2016, amb l'Eurocopa. Aleshores el govern de la ciutat va multar amb 3.300 euros l'entitat Barcelona con la Selección per haver col·locat una pantalla a la plaça Catalunya sense un permís municipal.

stats