Barcelona

Alamany dona per fet que Maragall deixarà l'Ajuntament a mig mandat

La portaveu d'ERC a Barcelona assumeix que serà ella qui agafarà les regnes del grup municipal

2 min
Ernest Maragall i Elisenda Alamany

BarcelonaMoviments al grup municipal d'Esquerra a l'Ajuntament de Barcelona. Aquest divendres la portaveu dels republicans, Elisenda Alamany, ha donat per fet que el cap de files del partit al consistori, Ernest Maragall, abandonarà l'Ajuntament sense esgotar el mandat. "És una cosa natural i que cau pel seu propi pes, que Maragall no hi serà els quatre anys", ha afirmat Alamany en roda de premsa, en la qual també ha apuntat que quan ell marxi serà ella qui agafi les regnes del grup municipal.

La possibilitat que Maragall deixés l'Ajuntament sense esperar a acabar el mandat ha estat sobre la taula des de l'endemà de les eleccions municipals, quan ERC va retrocedir dels deu regidors fins als cinc actuals i va passar de ser primera força a ser la quarta. Tanmateix, el mateix Maragall havia evitat fins ara confirmar aquest extrem. Aquest divendres, però, Alamany ha sigut taxativa, i ha explicat que ha parlat "moltíssimes vegades d'aquesta qüestió" amb l'encara líder dels republicans a l'Ajuntament.

"ERC va passar de deu regidors a cinc, no podem fer com que no ha passat res, cal prendre decisions", ha apuntat Alamany, que ha subratllat que les dues candidatures que es van enfrontar recentment per la presidència d'ERC a Barcelona comparteixen aquest punt de vista. "Això vol dir que hem d'obrir una nova etapa, i això vol dir relleus", ha afegit. Alamany ha explicat, a més, que totes les decisions s'hauran de prendre pensant en com Esquerra pot quedar "millor preparada per al 2027", cosa que ha dit que no ha passat en els últims quatre anys perquè sempre s'han prioritzat els interessos de la ciutat.

Alamany, que ha apuntat que tampoc Xavier Trias ni potser Ada Colau acabaran el mandat, ha defensat que Maragall es mereix "un reconeixement" perquè ha sigut el primer candidat d'ERC capaç de guanyar unes eleccions a Barcelona, malgrat que aquell resultat del 2019 no li va permetre governar a conseqüència de l'aliança entre els comuns, el PSC i el partit de Manel Valls.

Ball de candidats

Tot i postular-se com el relleu natural de Maragall dins del grup municipal, Alamany ha subratllat que això no ha d'implicar per força que ella sigui la candidata d'Esquerra a les pròximes eleccions municipals del 2027. "No estem parlant tampoc de què passarà d'aquí quatre anys", ha remarcat. El seu nom, però, és un dels que apareixen a les travesses internes dels republicans per encapçalar la llista, si bé podria veure's relegada per altres apostes com la de l'ara conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, o, en cas que l'amnistia tiri endavant, de l'exconseller d'Exteriors Raül Romeva, a qui en les últimes setmanes també s'ha pogut veure fent actes molt vinculats a l'agenda municipal de la ciutat.

stats