Barcelona

En alerta per la ronda de Sant Antoni, els veïns temen canvis sobre el projecte aprovat

L'Ajuntament afirma que el pla es manté sense "canvis substancials"

2 min
La ronda de Sant Antoni, en una imatge d'arxiu

BarcelonaEn un rànquing de carrers més debatuts i discutits de la ciutat, la ronda de Sant Antoni hi ocuparia segur un lloc preferencial. L'obertura del nou Mercat de Sant Antoni fa cinc anys i la retirada del provisional instal·lat sobre la llosa va intensificar el debat sobre com havia de quedar el carrer un cop es retirés, amb diversos projectes contraposats damunt la taula i els veïns dividits entre partidaris i detractors de la pacificació. Però el juliol passat, el govern municipal del PSC semblava liquidar el debat assumint el projecte de reforma aprovat pels comuns en l'últim mandat –i al qual els socialistes s'havien oposat– i anunciant-ne l'inici d'obres a principis de gener.

Aquest dimecres, els veïns de Sant Antoni i el Raval, agrupats en la plataforma pro pacificació de la ronda, han llançat un crit d'alerta davant els "rumors" que, han dit, els arriben que el govern municipal podria estar-se plantejant encara introduir algun canvi al projecte aprovat. L'origen neix de les últimes intervencions dels regidors del govern en reunions amb els veïns. El fet que el regidor de l'Eixample, Jordi Valls, expliqués en una reunió amb veïns que "es valoraria si es podia fer algun petit ajust vinculat a coses com càrrega i descàrrega" i que el seu homòleg de Ciutat Vella, Albert Batlle, assegurés després en una altra trobada que "pròximament es convocarà veïns i comerciants per explicar els ajustos del projecte", ha fet saltar totes les alarmes als veïns partidaris de la pacificació.

"No entendríem que aquest projecte pugui ser objecte de modificacions", han avisat, i han recordat que el projecte finalment aprovat –que mantenia un dels dos trams de la ronda 100% lliure de trànsit i que en el segon, entre els carrers de Villarroel i d'Urgell, obria només un carril per al bus en direcció baixada– va ser fruit d'un llarg i intens procés participatiu. Els veïns han explicat que entre els rumors rebuts hi hauria canvis en les zones de càrrega i descàrrega, la possibilitat de fer un carril bici sobre la ronda, la no instal·lació d'un parc infantil a la plaça del Pes de la Palla i la possibilitat que els autobusos circulessin finalment per tota la ronda i no només per un dels trams.

Així està previst que sigui la nova ronda de Sant Antoni

L'Ajuntament descarta "canvis substancials"

L'Ajuntament descarta aquesta possibilitat. Fonts municipals subratllen que el projecte licitat i adjudicat és el que es va presentar a finals del mandat passat i apunten que, tot i que no era l'opció volguda pel PSC, la prioritat del govern de Jaume Collboni és tirar-lo endavant "per no demorar la reurbanització, que és necessària". Per això, asseguren, el projecte es tirarà endavant tal com es va presentar. "No s'hi fa cap canvi substancial ni important, ni pel que fa al bus ni a l'espai públic ni res", remarquen.

stats