Barcelona

Barcelona acollirà la sortida del Tour de França l'any 2026

La competició també inclourà tres etapes en territori català

1 min
Primer triomf del belga Jasper Philipsen al Tour de França

BarcelonaBarcelona acollirà la sortida del Tour de França l'any 2026. L'acord entre la ciutat i la competició de ciclisme més important del món l'ha fet públic aquest dimarts l'alcalde, Jaume Collboni, des del Saló de Cent del consistori barceloní acompanyat de Christian Prudhomme, el director general del Tour. L'Ajuntament encara no ha fet un càlcul econòmic de quin serà el retorn de l'esdeveniment, però, per contra, sí que ha estimat el cost per a l'administració, de l'entorn dels 7 milions d'euros. El cost el compartiran l'Ajuntament, la Generalitat i la Diputació.

Segons Collboni, aquesta fita mostra "l'impuls de la bicicleta com a pràctica esportiva, però també com a mitjà de transport i com una forma de fer ciutat". El socialista ho ha celebrat assegurant que el Tour de França és molt més que un esdeveniment esportiu, "és una gran festa dels valors europeus" i que el tret de sortida de l'any 2026 serà "històric" i compartit amb tota la ciutadania. En aquest sentit, Collboni ha avançat que Catalunya també acollirà tres etapes de la històrica competició a diferents punts del país.

La capital catalana l'any passat ja va acollir la sortida de 'La Vuelta', la competició de ciclisme que s'organitza a Espanya; i aquest estiu serà la seu de la 37a Copa Amèrica de Vela. Ara, Barcelona prendrà el relleu de Florència, que acollirà la sortida del Tour a l'edició del 2024, i de Lille, d'on sortirà la cursa el 2025.

(Estem treballant per ampliar aquesta informació)

stats