Tursime

Barcelona, la millor ciutat del món, segons 'The Telegraph'

El rànquing destaca que la capital catalana combina tot el que té més encant de les ciutats mediterrànies

ARA
2 min
La platja de Barcelona, molt concorreguda aquesta Setmana Santa

Quina és la millor ciutat del món? Segons el rànquing que ha confeccionat Telegraph Travel no hi ha dubte que és Barcelona, que s'ha endut 588 dels 810 punts possibles en categories com l'oferta cultural, la història, l'arquitectura, la gastronomia o la seguretat. Aquesta puntuació situa la capital catalana 32 punts per sobre de la segona ciutat més ben posicionada, que és Sydney. "No hi ha cap altre lloc com aquest", conclou la el diari anglès en referència a Barcelona, i en destaca que combina "tot el que té més encant d'una ciutat mediterrània".

El primer tinent d'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha celebrat l'elecció de Barcelona com "una grandíssima notícia per a la ciutat" i ha posat en relleu que el rànquing reconeix una barreja de categories, entre les quals la connectivitat o la vida social i, també, la seguretat.

Al tercer lloc de la classificació hi ha Ciutat del Cap, al quart Lisboa i al cinquè, Venècia. Per fer la llista es van seleccionar d'entrada 50 ciutats a partir d'una combinació de les tries dels lectors en les últimes enquestes i de les ciutats seleccionades pels escriptors sobre viatges al diari. A partir d'aquí, es van recollir dades de diferents categories (el nombre d'estrelles Michelin, la distància entre la ciutat i l'aeroport, el nombre d'espais reconeguts com a patrimoni mundial per la UNESCO...) i, un cop analitzats els resultats, es va establir la puntuació que va situar Barcelona a dalt de tot del rànquing.

 "Podríem parlar durant hores de les meravelles de Barcelona, però les xifres parlen per si soles", resumeix l'escrit, que lloa aspectes com les obres d'Antoni Gaudí o el recinte històric de Sant Pau, els 19 restaurants amb estrella Michelin o els 39 hotels de cinc estrelles que hi ha a la ciutat. També n'elogia "l'escena LGTBI inclusiva", "les credencials de baixes emissions" i una "platja àmplia". El reconeixement arriba després d'una Setmana Santa en què la capital catalana ha recuperat el pols turístic després de la pandèmia (amb l'ocupació hotelera al 85%) i en què s'ha reobert el debat sobre el turisme massiu.

Al rànquing hi ha dues ciutats espanyoles, Sevilla i Madrid, que han quedat tretzena i dissetena, respectivament.

stats