Barcelona multiplicarà les zones de joc amb aigua per fer front a la calor

L'Ajuntament destinarà 18 milions a renovar i crear noves zones lúdiques

Júlia Claramunt
2 min
La zona de jocs amb aigua que ja funciona al barri de Canyelles

BarcelonaDavant la calor que fa a Barcelona, podem anar a la platja a fer una remullada o fer que l'aigua arribi als parcs dels barris de la ciutat. I això és el que vol fer l'Ajuntament: portar el model que des del 2020 funciona al barri de Canyelles a 13 punts més de la ciutat perquè en total hi hagi 14 espais nous de jocs amb aigua per refrescar-se. "L'aigua i l'ombra són dos dels elements essencials per garantir i reforçar el nostre benestar a la ciutat", ha dit la tinenta d'alcaldia Janet Sanz. L'estiu del 2023 ja estaran en marxa els jocs d’aigua als Jardins del Baix Guinardó i el de 2024 n’hi haurà al Bon Pastor, al Parc del Canòdrom de Sant Andreu, al Parc de les Glòries, a Can Batlló i a vuit emplaçaments més que s’acabaran de concretar en el marc del Pla de Barris.

En total, l'Ajuntament de Barcelona invertirà 18 milions d'euros en la renovació i creació d'àrees de joc per consolidar-se com una ciutat "jugable". "Barcelona havia d'enviar un missatge molt clar als nens i a les nenes: jugueu, la ciutat és vostra", ha dit Sanz en roda de premsa. Entre les novetats més importants, destaca la introducció de les anomenades superàrees de joc, de més de 600 m². Ara ja n'hi ha cinc "que han tingut molt bona rebuda", i per això se'n faran 9 més en els pròxims dos anys, en espais distribuïts per tota la ciutat, com les Torres d'Alfons el Magnànim (Sant Martí), la Platgeta de Poblenou (Sant Martí) i la Constel·lació Barceloneta (Ciutat Vella).

A més, part de la inversió anirà destinada a millorar l'accessibilitat a les àrees de joc, ja que actualment només 21 dels 906 espais de joc de Barcelona són totalment accessibles. "Això és un problema. Hem de garantir que aquests nens i nenes, amb diversitats, puguin trobar un lloc al seu barri que sigui accessible a les seves necessitats", ha remarcat Sanz. L'objectiu és que l’any que ve hi hagi 45 àrees de joc accessibles executades o en obres, i de cara el 2024 s'arribi a les 55.

Recreació de la futura superàrea de joc al carrer d'Alfons el Magnànim

Ara hi ha 906 àrees de joc: des del llançament de l’estratègia i fins al 2024, l’Ajuntament haurà fet actuacions en un total de 229 espais. Aquestes propostes continuen desplegant l'estratègia "Barcelona dona molt de joc", engegada el 2018, que pretén situar la diversió a l'aire lliure entre les polítiques essencials.

stats