Barcelona
Societat Barcelona 18/02/2022

L'estel de la Sagrada Família tornarà a il·luminar les nits de Barcelona

L'Ajuntament autoritzarà la setmana vinent l'encesa de la torre més alta del temple

ARA
1 min
Primera lluna plena amb l estel de la torre de Mare de Deu de la basilica de la Sagrada Familia, Barcelona 19.12.2021 Foto PERE VIRGILI Diari Ara

BarcelonaLa llum blanca de l'estel de 12 puntes que corona la Sagrada Família tornarà a brillar cada dia al caure el sol. L'Ajuntament de Barcelona i la Junta Constructora de la basílica han arribat a l'acord que l'estel de la torre de la Mare de Déu s'encengui al capvespre i s'apagui a la mitjanit d'abril a setembre. Aquest horari s'escurçarà fins a les 23 h els mesos d'octubre, febrer i març, i fins a les 22 h entre novembre i gener. L'última paraula, però, la té la Comissió Mixta de Protecció del Paisatge Urbà, que dijous vinent es reuneix i amb tota seguretat donarà l'autorització necessària.

La il·luminació de l'icònic estel es va estrenar el 8 de desembre del 2021, coincidint amb la festa catòlica de la Immaculada Concepció, i va estar encesa tot un mes, fins al 9 de gener d'enguany, concretament, que era el dia que vencia el permís municipal. Des de llavors el temple havia estat fent gestions amb l'Ajuntament per aconseguir ampliar el calendari d'encesa i totes dues parts han mantingut reunions en què, finalment, s'ha arribat a la solució d'autoritzar l'encesa cada nit en horaris adaptats a cada estació de l'any.

Ara per ara, l'estel continua a les fosques i la seva majestuositat només és visible durant les hores de llum del dia. Amb 12 puntes i una llum blanca, l'element està situat a 138 metres d'alçada i és ara mateix el punt més elevat del temple barceloní fins que no estigui enllestida la torre de Jesucrist. Durant aquest 2022 es preveu inaugurar les dues torres dedicades als evangelistes Lluc i Marc i apujar tres nivells la de Jesucrist.

stats