Societat 13/12/2011

El Bicing s'encarirà nou euros el 2012 i inclourà una assegurança

L'abonament anual d'aquest servei passarà a costar 44 euros. També hi haurà canvis en la subvenció per a aturats als centres esportius, que a partir del 2012 només cobrirà la meitat de la quota

Maria Ortega
2 min

BarcelonaEl preu del Bicing tornarà a pujar cinc euros el 2012, el mateix increment que el servei ja va registrar el 2011, però amb l'afegit que els usuaris hauran d'abonar quatre euros per una assegurança que cobreix danys propis, a tercers i defensa legal. En total, doncs, el preu anual del Bicing pujarà nou euros i passarà a ser de de 44 euros. La segona tinent d'alcalde, Sònia Recasens, que ha presentat aquesta tarda els preus públics per al proper exercici, ha explicat que amb aquests increments els usuaris passaran a assumir el 25% del cost del servei, mentre que en els altres mitjans de transport públic n'assumeixen el 40%.

L'Ajuntament, de fet, continua buscant fórmules per rebaixar el cost que li suposa el Bicing, que en aquests moments se situa en 13,5 milions d'euros a l'any. La pujada de preus serà un estalvi de mig milió d'euros per a les arques municipals i Recasens ha assegurat que el consistori avança en la línia d'introduir publicitat a les bicicletes.

Una altra de les modificacions destacades és la que afecta a la subvenció per a aturats per a l'ús de centres esportius municipals, que fins ara cobria el 100% de la quota. A partir de l'any que ve, les persones aturades hauran d'assumir la meitat de la quota i, a més, es delimitarà un nombre màxim de places subvencionades per centre, ja que, com ha explicat Recasens, la partida municipal per sufragar aquest servei ha passat d'un milió d'euros a 3,8 i "no és sostenible".

D'altra banda, Recasens també ha detallat que l'entrada al Zoo s'apujarà a l'entorn del 3%, igual que l'IPC (la d'adults passarà a costar 10,20 euros), i la del Tibidabo es mantindrà sense canvis (la d'adults costa 25,20). Tampoc hi haurà canvis en el servei d'àpats en companyia per a gent gran.

stats