Societat
Societat 19/04/2020

La Bisbal d'Empordà ordena la suspensió immediata de dos policies per detenir a punta de pistola dos joves

Els nois, que s'havien saltat el confinament, asseguren que denunciaran els agents

Ara
2 min
Un moment de la detenció a La Bisbal

L'Ajuntament de la Bisbal d'Empordà ha ordenat la "suspensió immediata" dels dos policies locals implicats en la intervenció d'aquest dissabte a la tarda en aquest municipi. Els agents han detingut a punta de pistola dos joves que no respectaven el confinament. Els fets han passat aquesta tarda a l'avinguda Josep Irla i un veí els ha enregistrat i ha penjat el vídeo a les xarxes. El consistori assegura que ha pres la decisió "al considerar que l’actuació dels agents ha sigut desproporcionada, tal com demostren les imatges". L'equip de govern municipal també ha avançat, en un comunicat, que "obrirà el corresponent expedient per aclarir els fets amb la màxima celeritat possible i adoptar les mesures definitives que calgui".

En el vídeo es veu com, de cop, la mare i la germana menor d'edat d'un dels nois surten al portal del bloc de pisos de l'avinguda Josep Irla i intenten desfer-se dels policies. En aquell moment, un dels agents treu una pistola i apunta al cap de la mare i al de la nena de quinze anys. Mentrestant, un dels joves rep una puntada d'un policia que porta una pistola elèctrica. Els nois asseguren que denunciaran els agents per l'actuació i afirmen que havien fet cas de les indicacions.

Els fets han passat pels volts de quarts de quatre de la tarda d'aquest dissabte en un bloc de pisos molt pròxim a la comissaria dels Mossos d'Esquadra. Segons ha relatat a l'ACN Mahmadou –un dels implicats–, els agents li han demanat que anés a casa perquè s'estava saltant el confinament. El jove, que estava amb una altra persona, assegura que s'ha dirigit al portal i aleshores el policia li ha reclamat que s'identifiqués, però el noi s'hi ha negat i ha continuat caminant.

Aquesta mateixa tarda l'equip de govern s'ha reunit amb els responsables de la Policia Local per esclarir els fets i adoptar les mesures que pertoquin, segons ha anunciat el consistori en una piulada.

Poc després l'Ajuntament ha emès el comunicat amb l'ordre de suspensió i ha remarcat que el consistori reitera "el rebuig més absolut a qualsevol actitud violenta, racista, xenòfoba, masclista o autoritària".

stats