Societat 23/03/2015

Els alcaldes de Blanes i Lloret reclamen el perllongament de l'autopista C-32

El conseller Santi Vila, després de rebre diumenge la queixa de veïns contraris a l'obra, va dir que només s'ho replantejaria si els alcaldes li ho demanessin

Josep Pastells
2 min
Els túnels de la C-32 al seu pas per Mataró / ACN

GironaTant l'alcalde de Lloret de Mar, Romà Codina (CiU) com el de Blanes, Josep Marigó (PSC) es mostren partidaris que s'allargui la C-32 fins a Lloret: “Portem més de deu anys discutint sobre la prolongació de l'autopista amb 1 + 1 carrils”, assenyala Marigó. “Crec que d'una vegada per totes s'ha de prendre la decisió i fer-la, perquè és molt convenient per al territori i per a Blanes; no només per millorar la seguretat, sinó també per la fluïdesa del trànsit”, afegeix.

Aquesta ratificació en declaracions a l'ARA arriba el dia després que el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, rebés una esbroncada al Port de Blanes de veïns contraris al perllongament de la C-32. Vila va respondre que només es replantejaria l'obra si els alcaldes li ho demanessin, i no és el cas.

“Aquest projecte ja ha superat tots els tràmits i ara hi haurà un nou període d'audiència pública per si hi ha alguna aportació nova. Aquest és el posicionament de la conselleria, i a mi em sembla molt correcte", remarca l'alcalde blanenc. El seu homòleg lloretenc té un parer molt similar. “Lloret de Mar és una de les principals ciutats de les comarques gironines i una de les més importants destinacions turístiques de Catalunya. El perllongament de l’autopista és una infraestructura reivindicada des de fa anys i que permetrà millorar la mobilitat exterior i interior del municipi”, afirma Codina.

Pel que fa a les preocupacions per l'impacte mediambiental de les obres, destaca: “El projecte ha evolucionat i actualment incorpora mesures correctores respecte al projecte de l'any 2000 que minimitzen en un 40% l’impacte ambiental. L'alcalde de Lloret recorda que la informació pública sobre el perllongament de la C-32 es va iniciar al 2001 i durant els anys següents ha anat passant pels diferents processos d’informació i exposició pública preceptius.

A més, assenyala, “el projecte té aprovada la Declaració d’Impacte Ambiental, la vigència de la qual va ser ratificada a finals de 2014 per la Ponència Ambiental”. En aquest sentit, Codina considera que l’audiència pública que s'iniciarà el 7 d’abril, que tindrà una durada de 30 dies, “és un mostra de bona voluntat d’Ajuntament i Govern perquè la ciutadania i tots els interessats puguin informar-se i fer les aportacions que considerin, però no és un precepte legal. És un gest de transparència i de participació més en un projecte de vital rellevància per a Lloret”, conclou Codina.

stats