Abusos
Societat 17/05/2023

Blanquerna acomiada el professor denunciat per assetjament sexual

El docent havia rebut tres denúncies i dimarts una setantena d'estudiants es van manifestar en contra de la situació

Víctor Masip
1 min
Alumnes protestant davant la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna contra el professor acusat d'assetjament

BarcelonaLa Fundació Blanquerna-URL ha emès un comunicat oficial en què informa que, després d'una investigació duta a terme per una comissió especialitzada, s'ha conclòs que les tres denúncies d'assetjament sexual contra el professor X.S.F. de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals són considerades greus. En conseqüència, i de conformitat amb les disposicions del II Conveni Col·lectiu de Treball de la Fundació Blanquerna-URL, s'ha decidit acomiadar-lo.

La instrucció del cas "s'ha dut a terme amb totes les garanties i s'ha respectat el protocol de garanties per a un entorn lliure d'assetjament, que asseguri un procés just i imparcial", afirma Giorgia Miotto, directora general de la Fundació Blanquerna-URL. En aquest comunicat, la fundació reafirma el seu "ferm compromís de lluitar contra l'assetjament en tots els seus centres i està decidida a implementar les mesures necessàries per garantir la privacitat de les dades i els detalls de les actuacions en relació amb aquests casos".

Amb aquesta decisió, la directiva de la universitat busca enviar un missatge contundent sobre la seva tolerància zero davant l'assetjament sexual i defensa la seva determinació de proporcionar un entorn segur i respectuós per a tots els membres de la comunitat universitària. El dimarts 16 de maig una setantena d'estudiants es van manifestar davant de la facultat per demanar l'acomiadament del professor i exigir "transparència i responsabilitat" a la universitat.

stats