La boira costanera obliga a tancar el Port de Barcelona durant més de 6 hores

Ha quedat reobert al migdia. Més de 20.000 passatgers de creuers s'han vist afectats pel tancament de les instal·lacions. També s'han registrat demores tan en la sortida com en l'arribada de vols a l'aeroport del Prat

La boira costanera d'aquest dilluns ha obligat a tancar el Port de Barcelona durant més de sis hores. Les instal·lacions han quedat tancades al voltant de les 6.00 hores de la matinada, i no s'han reobert fins a un quart d'una d'aquest migdia, després que la boira ha començat a aixecar-se.

Fins a vuit vaixells, entre creuers i ferris, s'han quedat fondejant fora del Port de Barcelona, ja que no hi podien accedir a causa de la manca de visibilitat. Un altre vaixell que havia de sortir del Port a les sis del matí ha hagut de romandre a les instal·lacions.

En total, s'han vist afectats més de 20.000 passatgers dels creuers Costa Diadema, de la companyia Costa Cruceros; Aidablu, d'Aida Cruises; Splendour of the Seas, de Royal Caribbean; Sovereign, de Pullmantur; Island Escape, del grup Tui; Club Med 2, de V. Ships; i Costa Neoriviera, de Costa Cruceros. Per la seva banda, el ferri afectat és el Tenacia de la companyia Acciona.

Segons han indicat fonts del Port de Barcelona, tot i que la boira no ha escampat del tot la torre de control ha autoritzat l'entrada primer dels creuers i els ferris i, posteriorment, ho faran els vaixells de mercaderies i també s'autoritzaran les sortides previstes.

Retards en diversos vols a l'Aeroport del Prat

La boira costanera també ha provocat retards aquest matí en diversos vols que operen a l'Aeroport del Prat, segons ha confirmat Aena, que recomana als passatgers consultar l'estat dels trajectes.

Els principals problemes s'han registrat en els aterratges. En aquest sentit, s'han hagut de desviar a l'Aeroport de Reus dos vols procedents de Sevilla i Roma.

També hi hagut demores de més de dues hores en diversos avions de Vueling procedents de Madrid, Amsterdam o Frankfurt que volien aterrar a l'aeroport barceloní.

Segons informa Aena, com a mesura de seguretat hi ha l'obligació de deixar més temps de separació entre les operacions i això provoca uns retards que han superat els 40 minuts en diverses arribades.

També hi ha hagut retards en les sortides d'avions, tot i que en menor mesura que en els aterratges. Les demores són d'uns 20-30 minuts de mitjana en diversos vols.

L'espessa boira -amb visibilitat reduïda a uns 70-100 metres- ha afectat especialment aquest dilluns al matí la costa del Maresme, Barcelonès, Baix Llobregat i el Garraf.

A la ciutat de Barcelona, la majoria d'edificis situats arran de mar estaven semi amagats per la boira, com és el cas de la Torre Agbar, la Torre Mapfre, l'Hotel Arts o l'Hotel Vela.

Més continguts de