SOCIETAT
Societat 02/07/2012

Els Bombers de la Generalitat envien un comboi d'ajut a l'incendi forestal de València

Aquest ajut s’envia un cop ha minvat el risc potencial d’incendi forestal a Catalunya, després de l’episodi de pluges d’ahir.

Ara
1 min

BarcelonaEls Bombers de la Generalitat han enviat avui un comboi d'ajuda al País Valencià per col·laborar en les tasques d’extinció de l’incendi forestal que afecta el terme municipal d’Andilla, on se’ls assignaran tasques d’extinció al cap de l’incendi.

Aquest ajut s’envia un cop ha minvat el risc potencial d’incendi forestal a Catalunya, després de l’episodi de pluges d’ahir.

Dissabte ja van marxar dos avions de vigilància i atac i aquest matí, abans de les 07.00 hores, ja han volat cap a València dos avions amfibis i un helicòpter bombarder.

A les 13.00 hores s’hi desplaçarà un segon tren de sortida, en aquest cas terrestres, que integren tres Bombes Rurals Pesants (BRP) de les Regions d’Emergències Centre, Metropolitana Nord i Tarragona, tres Unitats de Personal i de Càrrega (UPC) de la Regió Metropolitana Nord amb tres comandaments de Bombers, tres dotacions més amb vuit membres del Grup d’Actuacions Forestals (GRAF) de les Unitats Territorials de Girona, Barcelona, Lleida i Tarragona, i la unitat de Punt de Trànsit de la Regió d’Emergències de les Terres de l’Ebre.

El comboi té previst concentrar-se al Parc de Bombers de Cambrils i, un cop junts, sortirà camí de València a partir de les 14.00 hores.

Divendres passat, i a petició de la Generalitat Valenciana, els Bombers de la Generalitat ja van enviar un parell d’avions de vigilància i atac per col·laborar en les tasques d’extinció de l’incendi de Iàtova. Van tornar a la tarda del mateix dia quan a Catalunya hi havia simultaneïtat de focs (Cabacés i Prats de Rei).

stats