Societat 12/02/2015

Els bombers tardaran entre quatre i sis hores a retirar els més de 12.000 litres vessats a Igualada

Es tracta d'un procés laboriós i lent per les mesures de seguretat que implica. Un cop retirat el vessament, es podrà aixecar el nivell d'alerta

Laia Vicens
1 min
El núvol tòxic d'Igualada / CRISTINA PUJOL

IgualadaEls bombers que treballen a l'empresa Simar d'Igualada, que aquest dijous al matí ha patit un accident químic, tardaran entre quatre o sis hores en retirar el vessament dels productes, un procés molt laboriós i lent de fer per les mesures de seguretat que implica. Un cop retirat el vessament, es podrà aixecar el nivell d'alerta i es donarà per normalitzada la situació.

Després d'identificar les substàncies que hi ha en la dotzena de dipòsits de la planta, els bombers han pogut començar les tasques de neteja amb un camió-cisterna que s'endurà el líquid vessat a una empresa especialitzada en la gestió de residus tòxics.

En total, els bombers calculen que hi ha entre 12.000 i 18.000 litres vessats, entre els que han produït la deflagració i la resta de productes químics que hi ha a l'empresa. Les dotacions que treballen al terreny van equipades amb protecció de nivell intermedi.

stats