Societat 08/10/2019

Buch diu que els Mossos hauran d'estar preparats per resoldre "qualsevol escenari" d'acord amb l'ordenament jurídic

Barcelona disposarà de 228 nous agents, que se sumen als 156 ja desplegats a l'estiu

Agències
2 min
El conseller d’Interior de la Generalitat, Miquel Buch, en una imatge d’arxiu.

BarcelonaEl conseller d'Interior, Miquel Buch, ha dit aquest dimarts que els Mossos d'Esquadra han d'estar preparats per resoldre "qualsevol escenari" que es pugui plantejar complint el marc jurídic, és a dir, la llei de cossos i forces de seguretat i la llei de la policia. Per a Buch, fent referència a la resposta ciutadana a la sentència del judici al Procés, la "complexitat" dels últims temps es pot "incrementar encara més" els pròxims dies. Per això ha animat els agents a demostrar la seva "professionalitat" complint les funcions de policia de seguretat ciutadana i policia judicial. Segons el conseller, el cos haurà de protegir "el lliure exercici de drets i llibertats" i garantir la seguretat ciutadana "vetllant per la convivència pacífica".

En un discurs als nous agents dels Mossos que s'incorporen a Barcelona, Buch s'ha mostrat convençut que se "sobreposaran a les adversitats". El conseller també ha considerat que els policies resoldran "bé" les adversitats i ha volgut verbalitzar el seu suport al cos. "Sempre em tindran al seu costat en el compliment de deures i funcions", ha recalcat Buch, que ha afegit: "Tenen la meva confiança plena". El conseller ha dit que els Mossos han demostrat "professionalitat i rigor" en moments "complexos de gestionar" i ha posat d'exemple el seu desplegament o la situació política dels últims anys, que ha recordat que han "afectat" directius i comandaments, com ara Joaquim Forn i Josep Lluís Trapero.

Més agents a Barcelona

Buch ha fet les declaracions davant els nous agents dels Mossos de Barcelona. La capital catalana disposarà de 228 nous policies que se sumen als 156 ja desplegats a l'estiu, 22 dels quals al metro de la ciutat. El conseller d'Interior ha posat com a repte "revertir la sensació d'inseguretat" a Barcelona. Ha afirmat que la situació ha millorat i ha posat d'exemple la "pràctica desaparició" dels narcopisos o la davallada dels delictes comesos per grups organitzats. Ha lamentat, però, que alguns delictes han pujat, encara que ha apuntat que amb la col·laboració ciutadana i dels poders públics es podrà superar el "debat estèril" que "alguns pretenen obrir" al voltant de la seguretat.

En total, aquest any Barcelona haurà rebut 384 nous efectius que treballaran en diferents grups per millorar la seguretat a la ciutat. Buch ha recordat que es modificarà l'estructura de comandaments de la regió policial amb nous comandaments a les escales "executives i superiors" per donar més capacitat directiva als canvis que s'introduiran, amb l'objectiu de reduir la delinqüència. El cap de la regió metropolitana a Barcelona, Carles Anfruns, ha agraït que el 82% dels 454 nous agents de la nova promoció dels Mossos s'hagin destinat a la ciutat i ha animat els efectius, ja que a la capital catalana els policies "es doctoren". El 64% dels nous agents destinats a Barcelona treballaran als districtes de Ciutat Vella, Eixample, Sant Martí i Sants-Montjuïc.

stats