Societat 13/10/2014

Es busquen emprenedors TIC

Barcelona s'uneix al programa CreatiFI per finançar projectes que incorporin tecnologies Future Internet

Ara
1 min

BarcelonaBarcelona s'uneix a Hèlsinki, Brussel·les i Trento per promoure CreatiFI, un projecte europeu del programa Future Internet Public Private Partnership (FI-PPP) que dóna l'oportunitat a professionals de la indústria creativa i del sector TIC per a desenvolupar nous projectes que incorporin tecnologies Future Internet (FI-WARE, amb llicència open source).

El proper 14 d'octubre a les 16h tindrà lloc al Disseny Hub Barcelona la presentació oficial del projecte CreatiFI i la celebració del seu primer Inspirational Match Making Event.

L'Inspirational Match Making Event serà l'oportunitat perquè el talent creatiu de Barcelona com ara emprenedors, startups, dissenyadors, publicistes, programadors i desenvolupadors de software, productors audiovisuals, productors musicals, arquitectes, editors, experts en gaming i en videojoc, artistes i el sector creatiu i TIC en general, comparteixin les seves idees.

S'estimularà la creació d'equips de treball amb l'objectiu de preparar propostes per aquesta primera fase.

Ajudes a 60 projectes

L'objectiu del programa CreatiFI és dotar als creadors d'importants recursos econòmics perquè puguin innovar en els seus respectius camps professionals a partir d'aquestes tecnologies.

El projecte disposa de 4,8 milions d'euros de finançament per repartir entre les 60 propostes més innovadores, 15 de les quals decidirà un jurat internacional des del hub de Barcelona.

Cada projecte podrà rebre fins a 150.000€, repartits en dues fases. La primera fase del projecte, que es va obrir el passat 1 d'octubre i es tancarà el proper 30 de novembre, posa sobre la taula 50.000 euros i un conjunt de serveis de suport tecnològic i de negoci.

Els 100.000 euros restants s'adjudicaran a la segona fase, oberta a noves propostes, que començarà l'1 d'octubre de 2015 i es tancarà el 31 d'octubre de 2015 i té com a objectiu la sortida al mercat dels productes o serveis de cada projecte.

stats