Societat 05/06/2015

Troben a un pis de Madrid els tres germans desapareguts a Jaén

El pare dels nens ha ingressat aquesta tarda a presó provisional com a sospitós de la desaparició

Efe
2 min
El pare dels tres nens desapareguts a Jaén, detingut per la Guàrdia Civil / EFE

JaénEls tres nens de 3, 5 i 7 anys desapareguts dimarts a la Carolina (Jaén) han estat localitzats a la localitat madrilenya de Villaverde en bones condicions, segons han confirmat a Efe fonts la Guàrdia Civil.

Les mateixes fonts han afegit que han estat detingudes la mare i una tieta dels petits, amb qui eren quan han trobat els nens, i que ha estat la tieta la que ha trucat a la Policia Municipal. Totes dues es troben a les dependències de la Guàrdia Civil, mentre que l'Equip de Dona i Menors de l'Institut Armat s'ha fet càrrec dels tres germans.

Aquesta mateixa tarda el titular del jutjat de primera instància i instrucció número 1 de la Carolina (Jaén) ha decretat l'ingrés a la presó provisional del pare dels tres nens desapareguts dimarts. La Guàrdia Civil ha detingut el pare de les criatures com a responsable de la seva desaparició i l'home, després de passar a disposició judicial, ha entrat a presó comunicada i sense fiança aquest divendres.

Els fets van passar dimarts a la tarda, quan el pare, que es trobava en un parc de la localitat andalusa en una visita concertada amb el Centre de Menors San Juan de la Cruz –dependent de la Junta d'Andalusia i que té la tutela dels nens des del desembre–, va anar a comprar a una botiga de llaminadures propera.

Després va tornar assegurant que els seus fills havien desaparegut, motiu pel qual va presentar una denúncia davant la policia local, que va posar els fets en coneixement de la Guàrdia Civil.

L'institut armat va sospitar de les seves declaracions i va ordenar la detenció del pare, Manuel M. M., de 47 anys, que té antecedents per protagonitzar una acampada de diversos dies la setmana passada davant la Junta d'Andalusia a Jaén per demanar que li tornessin els seus fills.

Les forces de seguretat estudien que el pare, que està acusat d'un delicte de col·laboració de sostracció de menors, podria haver pactat amb algú que s'emportés els nens davant la possibilitat que d'aquí deu dies fossin donats en acollida.

stats