SALUT
Societat 13/07/2017

El CAC demana retirar 16 continguts d'internet que promouen anorèxia i bulímia

Es tracta de deu perfils de xarxes socials i de sis blogs

Efe
1 min
Nou de cada deu casos de trastorns de la conducta alimentària afecten noies adolescents, segons les dades de la conselleria de Salut.

BarcelonaEl Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) ha demanat a quatre proveïdors de serveis d'internet que retirin 16 continguts que promouen l'anorèxia i la bulímia. En concret, es tracta de 10 perfils de xarxes socials i de 6 blogs, que inciten a l'anorèxia i la bulímia o promouen la creació d'una identitat global favorable als trastorns alimentaris, segons ha informat aquest dijous el CAC.

També el CAC reclama una regulació més estricta per garantir la retirada de continguts a internet contraris a la llei. Els proveïdors de serveis que allotgen els 16 continguts esmentats són Google, Facebook, Tumblr i Automattic. L'actuació del CAC es va iniciar arran d'una sèrie de queixes presentades per l'Associació Contra l'Anorèxia i la Bulímia (ACAB).

Després d'investigar el cas, l'organisme ha arribat a la conclusió que internet i les xarxes socials poden actuar com un espai que facilita la creació de comunitats de persones que afirmen que tenen un mateix objectiu comú en l'àmbit dels paràmetres estètics del cos i que es reconeixen per experiències vitals comunes com la lluita contra el desig de menjar, el vòmit i l'ocultació del trastorn.

D'aquesta manera, els continguts analitzats i les vies utilitzades per difondre-les poden actuar com un espai de referència que impulsa conductes imitatives de pràctiques contràries a la salut a partir de la creació de comunitats virtuals.

stats