SOCIETAT
Societat 30/07/2012

La Caixa ensenyarà informàtica als reclusos de la presó de Quatre Camins

També han renovat amb Justícia l'acord de col·laboració per a la lluita contra la violència masclista

Efe
1 min

BarcelonaLa consellera de Justícia, María Pilar Fernández Bozal, i el director general de la Fundació La Caixa, Jaume Lanaspa, han signat avui un conveni per desenvolupar el programa CiberCaixa Solidària per ensenyar informàtica als reclusos del Centre Penitenciari de Joves de la Roca del Vallès (Vallès Oriental).

CiberCaixa Solidària és un projecte destinat a ensenyar informàtica a interns que aviat recuperaran la llibertat, amb la participació de persones grans com formadors, a través de l'aula d'informàtica que la Fundació ha instal·lat a Quatre Camins.

Aquest programa solidari ja s'ha desenvolupat en altres centres penitenciaris d'Espanya, com els de Badajoz (Extremadura), Teixeiro (la Corunya), Picassent (València), Villabona (Astúries), Zuera (Saragossa), Sevilla I (Sevilla) i C.P. Mallorca (Palma de Mallorca), i pròximament està previst que se n'inauguri un altre a Las Palmas I (Las Palmas de Gran Canaria).

Segons han informat fonts de La Caixa en el mateix acte, l'Obra Social La Caixa i el departament de Justícia han renovat l'acord de col·laboració per la lluita contra la violència masclista.

Aquesta col·laboració permetrà donar continuïtat als programes de l'Obra Social La Caixa a tot Catalunya i augmentar les derivacions, a través de les oficines d'atenció a la víctima del delicte, a altres serveis locals d'atenció a les dones.

stats