Societat 27/03/2013

Un capellà de Mallorca reconeix al blog del bisbe que també va "patir pederàstia"

El rector de Capdepera ho admet en un comentari al blog del bisbe Xavier Salinas. "La meva postura va ésser allunyar-me d'aquella persona i perdonar-la", afirma

Enric Borràs Abelló
2 min

BarcelonaEl rector de Capdepera ha admès que també va "patir pederàstia" en un comentari al blog del bisbe de Mallorca, Xavier Salinas. Miquel Mulet ho ha explicat enmig de la discussió sorgida arran de l'apunt en què el bisbe assumia com a pròpia la decisió d'expulsar el prevere Pere Barceló arran d'una acusació de pederàstia. L'expulsió del sacerdoci l'havia acordada un tribunal eclesiàstic i és la primera de l'Estat que es fa per aquesta via.

"La meva postura va ésser allunyar-me d'aquella persona i perdonar-la", diu Mulet al comentari sobre la decisió del bisbe d'expulsar de manera indefinida Pere Barceló. En un primer comentari havia dit que si un capellà es reconeix culpable d'abusos sexuals, el que hauria de fer l'Església és "no desentendre's del capellà, sinó oferir-li ajuda psicològica per curar la debilitat". Proposa "un temps d'estudi i retir per millorar la vida espiritual i sacerdotal i, si dóna proves de recuperació i estabilitat, havent demanat perdó a les víctimes, que continuï amb el treball sacerdotal".

És la reacció d'alguns altres lectors del blog del bisbe la que causa el segon comentari, en què aclareix que en la vida civil "les penes tenen un límit per donar temps a la rehabilitació", i que, per això mateix, proposa que "la persona que ha fallat es pugui regenerar". Tot seguit explica que ell va patir abusos, però no només ell, sinó també "dos amics" que van actuar com ell: allunyant-se de l'abusador i perdonar-lo, tot i que allò "els va marcar per a tota la vida".

"Els tres no ens hem penedit d'haver perdonat", assegura el capellà, tot i que també reconeix que "fa 55 anys era un altre temps" i que ara "donaria importància a la formació i, si s'ha d'arribar al judici, que es compleixin les penes, però que sempre sigui per rehabilitar i salvar la persona".

stats