Societat 05/05/2014

Un capellà de Jaén diu que abans hi havia més moral perquè l'home pegava la dona “però no la matava”

Segons Pedro Ruiz, rector de Canena, "abans hi havia un sentit moral i uns principis cristians, i avui no n'hi ha"

Europa Press
1 min

CanenaNova polèmica a Andalusia per les paraules d'un capellà, en aquest cas el rector de la localitat de Canena, a Jaén, que aquest diumenge va dir que fa 30 anys "potser un home s'emborratxava i arribava a casa i li pegava a la dona, però no la matava com avui", cosa que va explicar perquè abans "hi havia un sentit moral, uns principis cristians, i avui no n'hi ha". El rector, Pedro Ruiz, va pronunciar aquestes paraules durant la seva homilia en la missa de la Primera Comunió a l'església parroquial de la Immaculada Concepció.

Ruiz, que apunta que actualment "hi ha més crims, hi ha més violència, hi ha més droga, hi ha més assassinats, hi ha més violència de gènere, hi ha més de coses així", considera que "avui ningú no sap què són els manaments ni hi ha frontera entre el bé i el mal". "Si Jesús desapareix de la nostra societat, això serà la selva", va dir.

Les paraules del rector han causat malestar a Andalusia. L'alcalde de Canena, José Carlos Serrano (IU), ha considerat "lamentables" les paraules de Ruiz, mentre que la coordinadora provincial de l'Institut Andalús de la Dona, Beatriz Martín, les ha titllat de "gravíssimes" i ha instat el capellà a "retractar-se". El PSOE de Jaén ha qualificat d'"immens despropòsit" i li ha exigit "que es retracti" perquè "la seva apologia del terrorisme de gènere no té justificació possible".

stats