Completada amb èxit la missió Orion de la NASA

La càpsula, que ha aterrat a l'oceà Pacífic, ha estat dissenyada per portar l'home a destins més llunyans dels que ha explorat fins ara

La càpsula Orion de la NASA ha aterrat amb èxit a l'oceà Pacífic després de dirigir-se aquest divendres cap a l'espai en el seu primer vol no tripulat per provar la nau. Ha estat dissenyada per portar l'home a destins més llunyans dels que ha explorat fins ara, inclòs el planeta Mart.

Durant la seva tornada a l'atmosfera, Orion ha hagut de suportar temperatures el doble de calents que la lava. Per això, compta amb un potent escut tèrmic. A causa de la fricció provocada, durant uns instants s'han bloquejat les senyals de comunicació.

Per a l'aterratge, la càpsula ha desplegat 11 paracaigudes.

Orion ha sortit a les 07.05 hores de la costa est dels Estats Units (12.05 GMT) -un dia més tard del previst per problemes tècnics- a bord d'un coet Delta IV. S'ha enlairat des de la plataforma 37 del complex de llançament espacial de la base de Cap Canaveral (Florida).

La càpsula ha donat dues voltes a la Terra a una distància de 5.793 quilòmetres del planeta, unes 15 vegades més lluny que la distància a l'Estació Espacial Internacional (EEI). El recorregut ha durat unes quatre hores i servirà per analitzar els seus sistemes i en particular l'escut tèrmic que la protegeix.

Més continguts de