Societat 25/02/2013

Ikea retira les mandonguilles de totes les seves botigues i restaurants

Una mostra del producte, especialment popular, contenia restes de carn de cavall

Agències
1 min
mandonguilles ikea

BarcelonaÉs un dels productes més populars d'Ikea i cada any en ven milions d'unitats arreu d'Europa. Amb un preu molt econòmic i racions molt generoses, són el producte més popular dels seus restaurants i es poden comprar també a la botiga. Però les famoses mandonguilles d'Ikea han resultat ser no només de carn de vedella: contenen restes de carn de cavall. La multinacional sueca n'ha anunciat la retirada.

Ikea ha procedit a la retirada de les mandonguilles en totes les seves botigues d'alimentació i restauració després del resultat de les proves realitzades per les autoritats de la República Txeca, que mostren indicis de restes de carn de cavall en aquest producte.

La companyia ha aclarit a través d'un comunicat que les anàlisis realitzades per les autoritats txeques només afecten un lot de mandonguilles. Amb tot, IKEA Ibèrica ha optat per retirar totes les mandonguilles de la venda en els seus 17 establiments a l'estat espanyol "fins a obtenir els resultats de les noves anàlisis".

Des de la companyia han assenyalat que la multinacional Ikea va iniciar l'anàlisi d'ADN de tots els seus productes carnis fa dues setmanes, quan es van analitzar "dotze mostres de diferents lots de mandonguilles que no van mostrar traces de carn de cavall". No obstant això, han indicat que per validar els resultats de les proves de les autoritats txeques estan realitzant noves anàlisis i n'esperen tenir els resultats en els pròxims dies.

Ikea destaca que el seu compromís és "oferir aliments d'alta qualitat, segurs, saludables i produïts de manera responsable", i la seva pàgina web ha retirat els anuncis que oferien una promoció de dos per un de les mandonguilles ara retirades.

stats