Societat 29/05/2011

Els incidents per la celebració a Canaletes deixen 132 ferits i 111 detinguts

La policia carrega contra els aficionats violents del Barça. Els indignats fan una barrera humana per preservar l'acampada dels aldarulls. Dels ferits, la gran majoria tenen ferides de caràcter lleu, però 18 han patit ferides de més consideració i han estat traslladats a hospitals

Marta Català / Sònia Sánchez
1 min
Mossos d'Esquadra carregant aquesta nit a la plaça de Catalunya / ACN

BarcelonaEls Mossos i la Guàrdia Urbana han detingut 111 persones durant l'accidentada celebració al centre de Barcelona de la quarta Lliga de Campions del Barça. A més, 132 persones han estat ateses pel Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). Segons informa el SEM, la majoria de les persones ateses registraven ferides de caràcter lleu. 18 persones, però, tenen ferides de més consideració i han estat traslladades a centres hospitalaris. Els Mossos han detingut 84 persones per delictes de desordres públics, llançament d'objectes, danys al mobiliari urbà i atemptat contra agents de l'autoritat. La Guàrdia Urbana n'ha detingut 27 més.

Els Mossos d'Esquadra han fet diverses càrregues i els incidents s'han anat escampant per tots els carrers del voltant de la plaça Catalunya, tot i que no han arribat a l'interior de l'acampada dels indignats. El punt d'inici ha estat al carrer Pelai, cap a la una de la matinada. En el moment de més afluència de gent, a la zona de Canaletes hi havia més de 40.000 persones, segons els càlculs policials. L'ambient es mantenia festiu a la Rambla i tranquil a la plaça Catalunya, on hi ha l'acampada. El carrer Pelai, en canvi, aviat s'ha convertit en el punt calent. Com és habitual, els Mossos d'Esquadra han muntat a Pelai, a l'altura de Balmes, el seu campament base per als antiavalots, amb un furgó amb uns potents altaveus per adreçar-se al públic. El recinte sempre es delimita amb unes tanques, darrere de les quals s'hi posa la policia. Com passa cada vegada, alguns dels assistents a la celebració s'hi han anat acostant per increpar els agents.

stats