Societat 28/06/2011

La jutge del cas Tous condemna Corominas a pagar una indemnització exemplar a la família de la víctima

Tot i que el jurat el va absoldre d'un delicte d'homicidi, l'empresa de seguretat haurà de pagar 310.000 euros a la vídua, el fill i el pare del lladre mort

Laia Espín
1 min

BarcelonaLa jutge del cas Tous ha imposat una indemnització exemplar Lluís Corominas, absolt fa uns dies de la mort d'un lladre mentre intentava entrar a la finca de la família a Sant Fruitós de Bages. Tot i el veredicte del jurat que absolia Corominas d'un homicidi, la jutge ha condemnat el gendre dels joiers a pagar una indemnització de 310.000 euros.

La defensa en demanava l'absolució civil. La fiscalia, en canvi, demanava 240.000 euros per a la família i l'acusació particular, 400.000. El responsable civil subsidiari és l'empresa de seguretat per a la qual treballava Corominas, atès que el jurat va considerar provat que era el coordinador de seguretat de la família Tous.

Després de tres setmanes de judici a l'Audiència de Barcelona, els membres del jurat popular del cas Tous van declarar l'1 de juny Lluís Corominas no culpable d'homicidi per sis vots a favor i tres vots en contra -per condemnar una persona són necessaris com a mínim set vots-. El gendre dels Tous va actuar el 9 de desembre del 2006 en legítima defensa i amb una por insuperable quan va disparar contra el presumpte lladre que era en un cotxe proper a les immediacions de la finca dels joiers catalans.

stats