Societat 28/06/2016

Castella i Lleó denega el permís perquè se celebri un nou torneig del toro de la Vega

La polèmica festivitat havia de tenir lloc el proper 13 de setembre a Tordesillas

S. Soro
1 min
Un grup de gent, durant la la celebració del Toro de la Vega

ValladolidLa Delegació Territorial de la Junta de Castella i Lleó a Valladolid ha denegat a l'Ajuntament de Tordesillas l'autorització per celebrar el proper 13 de setembre el polèmic torneig del toro de la Vega. La negativa a donar-los el permís dóna compliment a la llei decret aprovada al maig que prohibia matar el toro, una norma que els defensors del torneig es van prendre a la lleugera. "Treballarem perquè se segueixi celebrant com s'ha celebrat durant 500 anys", va dir en el seu moment l'alcalde de Tordesillas, José Antonio González Poncela (PSOE).

El passat 20 de juny, l'Ajuntament de Tordesillas va registrar davant la Junta de Castella i Lleó la sol·licitud per celebrar al setembre una nova edició del torneig. Segons la resolució que recull Efe, la Junta li denega l'autorització en entendre que el consistori no ha adaptat les bases reguladores de la festa al decret i, per tant, no pot celebrar-se.

En l'última edició, que va tenir lloc el 15 de setembre, va ser un noi de 21 anys qui va acabar amb la vida del toro de la Vega, Rompesuelas. "Ha estat la millor experiència de la meva vida", va dir després d'atestar-li el cop final. PACMA va penjar en aquella ocasió a la seva web un vídeo molt dur amb les imatges de la mort de l'animal, ferit i esgotat.

stats