Societat 17/08/2014

Els Castellers de la Vila de Gràcia enlluernen la plaça de la Vila

La colla local descarrega el primer quatre de nou amb folre de la seva història

Efren Garcia
3 min

BarcelonaLa festa major de Gràcia desplaça per un dia el públic casteller que segueix aquestes setmanes la temporada a la zona tradicional fins a la capital catalana. La colla local s'ha vestit avui de cap de cartell per celebrar la millor actuació de la seva història. Els Castellers de la Vila de Gràcia han demostrat que el seu estat de forma no és casual. Han descarregat el segon tres de nou amb folre de l'any i han segellat un excel·lent quatre de nou que els ha permès completar per primer cop la tripleta màgica. Els graciencs no havien provat mai aquesta construcció i avui l'han descarregat en el seu primer intent. Els Xiquets de Reus, els Minyons de Terrassa i els Xicots de Vilafranca han demostrat que saben valorar com cal la diada gran de Gràcia, i han preparat els seus millors castells tot i que alguns d'ells eren força lluny de casa.

Els Castellers de la Vila de Gràcia han estat protagonistes d'una perfecta diada de festa major. Han encetat l'actuació descarregant amb comoditat el cinc de vuit, un any després que el castell fes llenya a la plaça de la Vila de Gràcia. El primer gran repte els ha arribat, però, a segona ronda, quan han plantat cara al tres de nou amb folre amb una veterania esfereïdora. El silenci a plaça s'ha trencat només amb els càntics de celebració de la colla amfitriona. Amb delicadesa i perfeccionisme, han rematat la feina descarregant el primer quatre de nou de la seva història. Els de la camisa blava han aparcat els nervis per alçar un quatre que respirava serenor i han sabut mantenir l'estat de 'karma' fins a haver desmuntat tota l'estructura.

Amb el dos de vuit amb folre però sense el quatre, els Xiquets de Reus han complert l'expedient a Gràcia. Han iniciat la seva actuació completant amb molta comoditat el tres de vuit. Tot i alçar-lo amb excessiva lentitud, el tres no ha perdut les mides i ha arribat a bon port. Han bastit llavors el dos de vuit amb folre, gràcies a l'excel·lent col·laboració entre colles. Els reusencs han dominat el dos tot i no acabar de trobar la comoditat de terços i folre. Un cop més, han decidit aparcar el quatre de vuit en benefici del cinc de set, que ha servit per tancar la seva actuació. Si bé el viatge dels Minyons de Terrassa al Marroc ha servit per no aturar completament les màquines, molts membres de la colla egarenca han recuperat aquest cap de setmana la camisa de l'armari per tornar a alçar castells. Els malves han portat a Gràcia les seves millors construccions però la falta d'efectius els ha impedit atacar castells de nou pisos. Han iniciat la seva actuació descarregant amb comoditat un dos de vuit folrat, que els ha servit per mesurar d'entrada les seves forces. Al segon torn han bastit un set de vuit i han arrodonit la seva actuació descarregant el cinc de vuit amb forces sobrades.

Si bé no han pogut desplaçar prou camises com per atacar de nou la tripleta de castells de vuit, els Xicots de Vilafranca han demostrat que es troben en la bona línia en descarregar a Gràcia els dos castells bàsics de vuit. Els homes d'Aina Mallol han començat l'actuació descarregant el quatre de vuit, un castell que només ha perdut la mida per la part baixa quan la canalla ja tocava pinya. Han sumat un nou tres de vuit a segona ronda i s'han resignat a finalitzar la jornada amb el dos de set després que divendres coronessin el primer dos de vuit folrat de l'any a la Bisbal.

stats