Societat 11/09/2015

Més de 60 colles castelleres fan l'aleta durant la Via Lliure

Desenes d'entitats geganteres, musicals i culturals s'han sumat a la manifestació que ha omplert la Meridiana

Acn
1 min
Ambient al Fossar de les moreres, a Barcelona. PERE TORDERA

BarcelonaMés de 60 colles castelleres d'arreu de Catalunya han aixecat castells durant la Via Lliure que aquest divendres ha omplert l'avinguda Meridiana de Barcelona. Repartides al llarg de tota la concentració, les colles han fet l'aleta a mesura que el punter gegant avançava el recorregut, com a mostra de suport al procés d'autodeterminació.

La Colla Jove de Barcelona ha estat la primera d'alçar el seu castell. Tot seguit, i de forma correlativa, cadascuna de les colles ha lluït les seves camises enmig dels punters de colors dels 10 eixos. Al llarg dels més de cinc quilòmetres també s'han pogut veure diverses colles geganteres, de grallers i d'elements de la cultura popular.

Les colles participants s'han repartit durant els 135 trams de la Via Lliure, coincidint amb els espais previstos i assignats per a les diferents comarques. Al voltant de les quatre de la tarda ja començaven a omplir els espais al llarg de la Meridiana i de mica en mica han escalfat l'ambient descarregant diferents castells que han estat fortament aplaudits pel públic.

El moment àlgid de cada colla, però, s'ha produït quan passava el punter gegant en direcció al Parlament i s'han anat alçant tots els enxanetes. De la mateixa manera, una gran quantitat de grups de tabalers, grallers, geganters i elements del bestiari festiu s'han sumat a la mobilització fent sonar la seva música amb cançons tradicionals.

stats