Societat 04/04/2016

Un equip de noies catalanes es classifica per a la final d'una competició europea de robòtica

Busquen patrocinadors i mecenes que els financin les despeses derivades de l'esdeveniment, que se celebra a Tenerife

Ara
2 min
Un equip de noies catalanes es classifica per la final d'una competició europea de robòtica

BarcelonaKronos és un equip de joves que ha aconseguit classificar-se per a la final europea d'una competició de robòtica, l'Open European Championship de la First Lego League, un esdeveniment que se celebrarà del 4 al 7 de maig a Tenerife. Després de guanyar la final nacional, on hi havia menys d'un 20% de noies, Kronos ha estat l'únic equip femení que hi ha arribat.

En aquella cita, celebrada el 12 de març a Girona, assolien el primer premi al treball en equip, una primera fita important en el marc de la competició organitzada per la UAB. Per a elles, la First Lego League és molt més que una competició de robòtica, ja que, a part de la construcció d'un robot que sigui capaç de fer al màxim de proves en dos minuts i mig, se'ls demana que presentin un treball d’investigació i que resolguin amb agilitat un repte que el tribunal els planteja. Aquest any, el tema sobre el qual girava la competició era el reciclatge.

En el camp de la investigació, el projecte que Kronos va presentar va ser el 'Reciclacode', un codi QR que, un cop instal·lat en materials tecnològics com neveres, mòbils, ordinadors i microones, proporcionava informació sobre aquests materials, com per exemple quins dels elements que conté es poden reciclar, on trobar punts verds i contenidors propers per dipositar-los, quin estalvi suposa per al medi ambient el seu reciclatge i contactes d’empreses especialitzades.

"Estem orgulloses de la nostra feina i d'on hem arribat, però necessitem ajuda", expliquen en un escrit a l'ARA. Fa setmanes que busquen patrocinadors per poder-se finançar les despeses. "Volem demostrar que la robòtica no és només cosa de nois, insisteixen al text. Han calculat que la inscripció, els vols, les nits d’hotel, els àpats i el material els costaran uns 6.000 euros, que han d'aconseguir en poc més d’un mes. Per fer-ho possible, preveuen dur a terme iniciatives com la venda de dessuadores i l'organització d'activitats per als més petits, però ja veuen a venir que amb això no n'hi haurà prou.

En aquest sentit, han obert una campanya de 'crowdfunding' i esperen trobar un patrocinador que vulgui posar el seu logotip a la samarreta que elles han dissenyat expressament per a l'ocasió, a més dels materials que es derivin de la competició com pòsters, tríptics i el PowerPoint que utilitzaran per presentar el projecte d'investigació.

stats